Start Style Beauty Tips Kako da obuzdaš svoju kosu leti

Kako da obuzdaš svoju kosu leti

SHARE

Leto sa sobom donosi i vlagu koja nam često odmaže da držimo kosu pod kontrolom. Donosimo vam nekoliko saveta koji će pomoći da savladate nestašne vlasi i održite savršenu frizuru tokom celog dana.

1. Trik starih majstora

Najefikasniji trik za kosu s ovim problemom zapravo je vrlo jednostavan. Nakon što napraviš frizuru, kosu još jednom lagano počešljaj, a zatim namaži dlanove lakom za kosu i lagano pređi po površini. Lak će zagladati i fiksirati kosu koja beži, a tvoja frizura se neće pokvariti.

2. Dodaj vlagu

Suva i oštećena koža sklonija je naelektrisanju i nepoželjnom kovrdžanju pa je dobro pojačati svoju rutinu kad se radi o nezi kose. Nabavi šampone i regeneratore sa hidratantnim učinkom, a jednom nedeljno na kosu stavi hranjivo pakovanje.

3. Zagladati kosu pri feniranju

Na kraju postupka sušenja kose, fen stavi na hladno duvanje. Četkom lagano prolazi kroz kosu, a fen usmeri da duva “niz dlaku”, od vrha glave prema vrhovima, a ne obratno.

4. Obrati se profesionalcima

Ako ništa ne pomaže, kupi proizvode za uklanjanje ove pojave. Ipak, s njima nemoj preterivati kako tvoja frizura ne bi izgubila oblik i volumen.

OSTAVI KOMENTAR