268
Jesu li skupe kreme za sunčanje bolje od jeftinih?

Jesu li skupe kreme za sunčanje bolje od jeftinih?

268
SHARE

Dobra krema za sunčanje mora imati zaštitu od UVA i UVB zraka i visok zaštitni faktor, ali mora li nužno biti i skupa? Već se godinama povlači pitanje jesu li skupe kreme sa zaštitnim faktorima bolje za kožu od onih jeftinijih, ili samo plaćamo poznato ime i fensi ambalažu.

Zašto su neke kreme toliko skupe?

Kreme za sunčanje prilično je lako proizvesti, ali ono što utiče na njihovu cenu su skupa istraživanja. Sa sve većim postotkom obolelih od raka kože, kozmetičke kompanije ulažu milione u istraživanja, a to utiče i na krajnju cenu.

Ne treba štedeti na faktoru

Kreme s višim faktorima, kao što su 30 ili 50, znatno su skuplje od onih s nižim faktorima, ali stručnjaci upozoravaju da ne treba biti škrt kada je krema za sunčanje u pitanju. Visoki faktor osigurava bolju i dužu zaštitu za celu porodicu, pa se više isplati kupiti dobru kremu za sunčanje nego skupu maskaru.

Jesu li skuplje kreme bolje?

Stručnjaci se slažu da skuplje kreme ipak ne pružaju veću zaštitu već samo lepšu bočicu i eventualno prijatniju teksturu i miris kreme. Prošlogodišnje istraživanje Consumer Reportsa otkrilo je da su neke jeftinije kreme ispitanici ocenili puno efikasnijim od onih luksuznih, pa pri kupovanju sredstva za zaštitu radije obratite pažnju na svojstva i visinu faktora nego na ambalažu i ime proizvođača.

3 KOMENTARA

  1. Moj ujak je doktor i bio je u francuskoj na nekom istrazivanju i kaze da koza moze da upije najvisi faktor 28,tako da ako kupis sa faktorom 50 imace dejsto kao faktor 28

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.