Start Style Beauty Tips Jednostavni saveti za negu tvoje kože

Jednostavni saveti za negu tvoje kože

SHARE

Skupe kreme i bolni tretmani nisu jedini način da svoju kožu održimo lepom i zdravom, kažu naučnici. Od onoga što stavljamo na nju još je važnije ono što unosimo u organizam, ali i način na koji je tretiramo. Donosimo vam četiri jednostavna saveta za lepu kožu koja preporučuju stručnjaci s portala Allure.

1. Smanji šećer

Šećer ne treba potpuno izbaciti iz ishrane, ali mnogi stručnjaci se slažu da ishrana koja njime obiluje šteti izgledu ženske kože. Šećer pospešuje pucanje kolagena u koži pa tako i podstiče razvoj bora na licu.

2. Povećaj unos vitamina C

Uz dodatan unos vitamina C koža će izgledati mladoliko i sveže, kažu naučnici. Ovaj magičan vitamin pomaže u obnavljanju ćelija kože i smanjuje mogućnost nastajanja bora i mrlja od sunca.

3. Omega 3 masne kiseline

Omega 3 masne kiseline posebno su važne za kožu koja je suva ili sklona aknama. Bez obzira na to uzimaš li ih putem ishrane ili kapsula iz apoteke, ove masne kiseline napraviće prava čuda za tvoje lice.

4. Koristi hladniju vodu

Hladna voda bolja je za lep i svež izgled kože pa bi bilo poželjno da se umivaš u hladnoj, a tuširaš u mlakoj vodi kako bi tvoja koža zadržala lep tonus.

OSTAVI KOMENTAR