Start Style Beauty Tips Jabuko sirće: Prijatelj tvog zdravlja i lepog izgleda

Jabuko sirće: Prijatelj tvog zdravlja i lepog izgleda

SHARE

Smatra se da je jabukovo sirće izuzetno zdravo i korisno, a osim što od njega možeš pripremiti ukusne salate, on može imati veliki uticaj i na tvoju lepotu.

Višak kilograma

Ako želiš objaviti rat masnim naslagama, posegni za jabukovim sirćetom. Pre svakog obroka popij čašu mlake vode u koju je stavljena kašičica jabukovog sirćeta, a ono će se pobrinuti za to da se masne naslage tope. Naravno, bilo bi pametno kada bi uz ovaj tradicionalni napitak u svoj meni ubacila nešto zdraviju ishranu.

Kosa

Ukoliko si do sada koristila klasične regeneratore, evo recepta koji će ti uštedeti novac, a tvoju kosu dovesti do besprekornog sjaja. U 125 mililitara obične vode ubaci kašiku domaćeg jabukovog sirćeta i dobro promešaj. Tečnost ulij u neku praktičnu bocu i upotrebi umesto regeneratora.

Osim što je koristno za sjaj kose, jabukove sirće neka bude tvoj saveznik u borbi s peruti. Pola šoljice jabukovog sirćeta i isto toliko vode pomešajj, stavi u bocu s raspršivačem i pošpricaj po kosi. Smesu na kosi drži 15 minuta, a nakon toga isperi. Ovaj tretman ponovi nekoliko puta na nedelju dana. Zahvaljujući tome što sirće vraća pH ravnotežu vlasišta, rešićeš se peruti.

Beli osmeh

S jabukovim sirćetom ne treba preterivati. U velikim količinama može nagristi zubnu gleđ, ali umereno korišćenje tvoje će zube učiniti sjajnim. Malu kašiku jabukovog sirćeta pomešaj s pola litre vode. S ovom kombinacijom nekoliko puta nedeljno isperi zube,a nakon toga ih operi s pastom za zube. Rezultat će biti iznenađujuće beli zubi.

Protiv opekotina

Jabukovo sirće jako je korisna stvar i u borbi protiv opekotina. Ovaj napitak potiče ćelijsku izgradnju kože i obnavlja tkivo, pa nekoliko kapi koje si ublažila s malo vode nanesi na opekotinu, kako bi pre prošla.

Probava

Ako imaš problema s probavom, posluži se jabukovim sirćetom. Napravi napitak u koji ćeš staviti sirće, limunov sok i malo vode. Taj napitak ispij ujutro pre doručka i tvoja probava će ubrzo profunkcionisati. Naime, jabukovo sirće  sadrži pektin koji sprečava zatvor.

OSTAVI KOMENTAR