Start Style Beauty Tips Jabuka – čuvar našeg zdravlja

Jabuka – čuvar našeg zdravlja

SHARE

Jabuka je dragoceno voće koje je pomalo podcenjeno. Preko 80 posto jabuke sastoji se od vode pa je iz tog razloga redovno uvrštena u ishranu osmišljenu za mršavljenje. Neverovatno ali istinito – jabuka sprečava nastanak karijesa bolje nego pranje zuba. Pranjem se uništava oko 60 posto, a jedenjem jabuke gotovo 90 posto bakterija u ustima.

Zdravlje iz jabuke

Jedna studija pokazala je da svakodnevna konzumacija jabuke ili njenog soka pomaže u održavanju normalne telesne mase i da štiti od kardiovaskularnih oboljenja. To su potvrdili američki naučnici kroz istraživanje koje je trajalo punih šest godina. Ujedno su potvrdili i da osobe koje svakodnevno konzumiraju jabuke uopšteno imaju zdravije prehrambene navike. Kod tih osoba su utvrdili i postojanje većeg unosa i drugog voća i ključnih nutrijenata, vitamina A i C, kalcijuma i kalijuma. Unos ukupnih i zasićenih masti kao i dodatnih šećera bio je znatno manji.

Jabuka je izvor vitamina, minerala i prehrambenih vlakana, olakšava probavu, podstiče rad imunološkog sistema, onemogućava taloženje masti u jetri, štiti od karcinoma, neurodegenerativnih bolesti, uključujući Alchajmera. Dokazano je da ekstrakti jabuke štite neurone od toksina, a zbog velike količine antioksidanata koju u sebi nosi, jedan je od najjačih zaštitnika. Kratko i jasno, jabuka je čuvar našeg zdravlja.

OSTAVI KOMENTAR