Start Style Beauty Tips Izgubi kilograme na zdrav način

Izgubi kilograme na zdrav način

SHARE

Postoje ljudi koji imaju brži metabolizam od ostalih i koji mogu pojesti šta god požele, a da se pritom ne goje, kao i oni kojima je metabolizam sporiji pa se čini kako se na njih lepe voda i vazduh. Upravo iz tih razloga donosimo savete kojima ćeš ubrzati svoj metabolizam i učiniti da suvišni kilogrami napokon nestanu s tvoga tela.

Povećaj mišićnu masu

Poznato je da mišići sagorevaju više kalorija od ostalog masnog tkiva u telu, ali jesi li znala da sagorevaju osam puta više kalorija? Ovo bi svakako trebao biti dovoljan podsticaj i motivacija da se odlučiš za fizičku aktivnost po svome nahođenju i povećaš svoju mišićnu masu.

Vreme za vežbanje

Najbolje vreme za vežbanje je različito za svakog pojedinca, neki će se tako radije odlučiti za jutro, a drugi za veče. Ali, važno je napomenuti kako ujutro određeni hormoni dostižu najviši nivo i na taj se način podstiče metabolizam, pa se vežbanjem ujutro gubi više kalorija nego popodne.

San

Za ravnotežu organizma i metabolizma važno je dobro se naspavati jer se u protivnom metabolizam usporava.

Ugljeni hidrati

Ugljene hidrate je najbolje izbegavati nakon 18 časova jer se tada pretvaraju u masnoću.

Belančevine

Ne samo da stvaraju osećaj sitosti, već one izgrađuju mišićno tkivo koje sagoreva masnoću pa bi se stoga trebale nalaziti u svakom obroku.

OSTAVI KOMENTAR