335
Izgubi kilograme na zdrav način

Izgubi kilograme na zdrav način

335
SHARE

Postoje ljudi koji imaju brži metabolizam od ostalih i koji mogu pojesti šta god požele, a da se pritom ne goje, kao i oni kojima je metabolizam sporiji pa se čini kako se na njih lepe voda i vazduh. Upravo iz tih razloga donosimo savete kojima ćeš ubrzati svoj metabolizam i učiniti da suvišni kilogrami napokon nestanu s tvoga tela.

Povećaj mišićnu masu

Poznato je da mišići sagorevaju više kalorija od ostalog masnog tkiva u telu, ali jesi li znala da sagorevaju osam puta više kalorija? Ovo bi svakako trebao biti dovoljan podsticaj i motivacija da se odlučiš za fizičku aktivnost po svome nahođenju i povećaš svoju mišićnu masu.

Vreme za vežbanje

Najbolje vreme za vežbanje je različito za svakog pojedinca, neki će se tako radije odlučiti za jutro, a drugi za veče. Ali, važno je napomenuti kako ujutro određeni hormoni dostižu najviši nivo i na taj se način podstiče metabolizam, pa se vežbanjem ujutro gubi više kalorija nego popodne.

San

Za ravnotežu organizma i metabolizma važno je dobro se naspavati jer se u protivnom metabolizam usporava.

Ugljeni hidrati

Ugljene hidrate je najbolje izbegavati nakon 18 časova jer se tada pretvaraju u masnoću.

Belančevine

Ne samo da stvaraju osećaj sitosti, već one izgrađuju mišićno tkivo koje sagoreva masnoću pa bi se stoga trebale nalaziti u svakom obroku.

3 KOMENTARA

  1. Pa, ja sa mojom misicnom masom ne bih trebao vise nikad da se ugojim…. Ali ove cinjenice nisu tacne, ako tu misicnu masu ne koristis na ”ispravan” nacin. 

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.