Start Style Beauty Tips Gojiš li se zbog malih obroka?

Gojiš li se zbog malih obroka?

SHARE

Zalogaji tokom dana preporučuju se umesto velikih obroka zbog kojih se najčešće gojimo, ali moguće je da upravo zbog tih malih zalogaja dobijamo na kilaži. Istraživanje American Dietetic Association pokazalo je da nije samo važno šta jedete, nego i kada to jedete.

Istraživanje sprovedeno na 123 žene prekomerne težine pokazalo je kako je itekako važno kada se nešto konzumira: sve su žene bile na istom režimu vežbanja i ishrane, ali pokazalo se kako su žene koje su jele male zalogaje tokom prepodneva u roku od godinu dana izgubile manje kila od onih koje su ih jele tek posle ručka.

Ali, stručnjaci kažu kako nije nužno reč o vremenu kada se jede, već o većoj učestalosti jela. Ako žena počinje da jede sitne zalogaje već nakon doručka, uneće više hrane tokom dana, što pospešuje gojenje. Iako je ovo istraživanje dalo ovakve rezultate, naučnici ipak ističu važnost malih i učestalih obroka, koji održavaju metabolizam i sprečavaju emocionalno prejedanje. Uz to, dobro je ne preterivati, pa se tako preporučuje da mali zalogaji ne sadrže mnogo više od 200 kalorija.

OSTAVI KOMENTAR