Start Style Beauty Tips Fitnes u kućnoj varijanti

Fitnes u kućnoj varijanti

SHARE

Prouči ove vežbe za bukvalno sve mišiće! I primeni ih!

Young happy woman doing fitness exercises at home

Zagrevanje nasušno
Zagrevanje je izuzetno važno, jer na taj način pripremaš telo za vežbe.

Za početak – istezanje!
Desnu nogu blago savij, ruke drži iznad glave i dlanove okreni nagore. Desno koleno treba da ti je podignuto, u visini kuka. Savijaj se prema kolenu: ovu vežbu ponovi 16 puta, zatim istu vežbu ponovi, takođe 16 puta, ali sa podignutim levim kolenom. Napanji svoju omiljenu pesmu i furaj!


Večiti trbušnjaci

Brada treba da ti ostane u prirodnom položaju – nipošto je ne naginji prema grudima. Ova vežba se lakše izvodi ako podmetneš jastuk ispod leđa i gledaš u poster Heidi Klum.
Za ravan stomak: Lezi na leđa, blago saviji kolena, ruke prekrsti iznad glave. Podiži gornji deo tela, a zatim se vraćaj u prvobitni položaj. Ponovi ovo 25 puta.
Varijanta A
Napravi pauzu: Malo odigni noge od poda i lagano podiži gornji deo tela.
Varijanta B
Podigni bradu: Desnim laktom dodiruj levo koleno. Ovu vežbu ponovi 25 puta, a onda to isto uradi sa desnim laktom & levom nogom.

fitness2 mala

Brzo uza zid!
Strava vežba za zatezanje butina i guze!

Zatezanje mišića
Leđima se osloni na zid ili orman. Stopala treba da su ti udaljena oko 30 cm od oslonca. Između kolena stavi jastuk ili loptu i čvrsto je stegni. Nasloni se na zid tako da ti guza i gornji deo tela budu odvojeni od zida. Izbroj do tri, zatim se opusti, pa ponovo stegni kolena. Ponovi ovu vežbu deset puta.

Za savršene nogare!
Holivudske lepotice jednostavno otkidaju na ovu vežbu, jer se zna da zahvaljujući njoj i najgore noge postaju – savršene!
Luljanje dozvoljeno
Za ovu vežbu potreban ti je jastuk na kome ćeš stajati. Jednu nogu polako, ali baš polako pomeraj gore-dole, stopalo maksimalno ispravi, ponovi vežbu 20-30 puta, a zatim je ponovi sa drugom nogom.

Vežbanje uz knjigu
Vežba koja jača torzo
A Lezi na bok, ruku stavi na jastuk, a noge ispruži.
B U drugoj ruci drži knjigu, podiži je gore-dole, ponovi vežbu 10 puta i pri tom vodi računa da se minimalno pomeraš. Zatim lezi na drugi bok i ponovi vežbu, takođe 10 puta.

Istezanje
Ne zaboravi na istezanje – sprečava upalu mišića i pomaže da mišići budu lepo oblikovani.
Napravi iskorak desnom nogom. Desnu ruku stavi na desno koleno. Težište prebaci na ispruženu nogu, a gornji deo tela drži uspravno. Da li osetiš blago pecakanje u ispruženoj nozi? Sada promeni nogu i ponovi istežanje.

OSTAVI KOMENTAR