426
Do belih zuba na prirodan način

Do belih zuba na prirodan način

426
SHARE

Bele zube možete imati i bez korišćenja grubih hemikalija i čestih odlazaka kod stomatologa, tvrde oralni stručnjaci.

Neko voće i povrće, takođe, može održavati zube belim, a sigurno je zdravije od raznih proizvoda i hemikalija koje zubari koriste u svrhu izbeljivanja. Tokom vremena, beljenje zuba kod stomatologa, ih učini mnogo osetljivijim i podložnijim kvarenju. Zato je važno da pronađete prirodan način za blistavi osmeh.

“Postoje namirnice koje pomažu zubima da zadrže boju i mnogi moji pacijenti su nastavili da ih jedu nakon hemijskih tretmana izbelivanja,” kaže Rejmond Garison, stomatolog. Za blistav osmeh, konzumirajte voće i povrće koje “čisti” zube. Na primer, boraniju, karfiol, šargarepu i celer. Ove namirnice “čiste” zube za vreme žvakanja, tvrde profesionalci. Pljuvačka koja se oslobađa tokom žvakanja takođe pomaže neutralisanju kiseline i štiti zubnu gleđ.

Mlečni proizvodi sa visokim nivoom kalcijuma pomožu da zubi budu zdravi i beli, a posebno tvrdi sirevi koji uklanjaju čestice hrane. Vake Forest stručnjaci objašnjavaju da mlečni prizvodi sadrže mlečnu kiselinu koja sprečava propadanje zuba.

Jagode i narandže poliraju zube. Ako se ipak odlučite da belite zube kod stomatologa, imajte na umu da će vam biti potrebno nekoliko tretmana i da svaki od njih traje najmanje pola sata. Naravno, izbegavajte duvan, soja soseve, vina, kafu i čaj – ako želite da vam zubi blistaju.

izvor: lepotaizdravlje.rs

13 KOMENTARA

  1. Jednom kazete da treba da pijem caj, i kako je to mnogo dobro, a sad kazete da ne pijem. WHAT’S THE POINT?! o.O

  2. Ma okej je sve….Ali…ste je ovo sa cajevim..Ja znam da je dobro..Ali sada kazete da nije dobro..pa Milicaaaaaaa slzem se sa tobom…XO

  3. Jaooo kada vidim ovakve komentare..Tipa..,,Justin…On je savrsen…-.- Zazalim sto sam uopste i dosla da procitam ovaj tekst -.- Dajte ne smarajte vise sa njim…-.-“””

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.