Start Style Beauty Tips Do belih zuba na prirodan način

Do belih zuba na prirodan način

SHARE

Bele zube možete imati i bez korišćenja grubih hemikalija i čestih odlazaka kod stomatologa, tvrde oralni stručnjaci.

Neko voće i povrće, takođe, može održavati zube belim, a sigurno je zdravije od raznih proizvoda i hemikalija koje zubari koriste u svrhu izbeljivanja. Tokom vremena, beljenje zuba kod stomatologa, ih učini mnogo osetljivijim i podložnijim kvarenju. Zato je važno da pronađete prirodan način za blistavi osmeh.

“Postoje namirnice koje pomažu zubima da zadrže boju i mnogi moji pacijenti su nastavili da ih jedu nakon hemijskih tretmana izbelivanja,” kaže Rejmond Garison, stomatolog. Za blistav osmeh, konzumirajte voće i povrće koje “čisti” zube. Na primer, boraniju, karfiol, šargarepu i celer. Ove namirnice “čiste” zube za vreme žvakanja, tvrde profesionalci. Pljuvačka koja se oslobađa tokom žvakanja takođe pomaže neutralisanju kiseline i štiti zubnu gleđ.

Mlečni proizvodi sa visokim nivoom kalcijuma pomožu da zubi budu zdravi i beli, a posebno tvrdi sirevi koji uklanjaju čestice hrane. Vake Forest stručnjaci objašnjavaju da mlečni prizvodi sadrže mlečnu kiselinu koja sprečava propadanje zuba.

Jagode i narandže poliraju zube. Ako se ipak odlučite da belite zube kod stomatologa, imajte na umu da će vam biti potrebno nekoliko tretmana i da svaki od njih traje najmanje pola sata. Naravno, izbegavajte duvan, soja soseve, vina, kafu i čaj – ako želite da vam zubi blistaju.

izvor: lepotaizdravlje.rs

OSTAVI KOMENTAR