Start Style Beauty Tips Delovi tela na koje devojke zaboravljaju tokom zime

Delovi tela na koje devojke zaboravljaju tokom zime

SHARE

Čak i najdoteranije devojke preko zime pokušavaju malo da se švercuju, pa preskaču neke rituale iz jednostavnog razloga: “Pa taj deo se ispod svih slojeva odeće ni ne vidi!”.

Ipak, zanemarivanje određenih delova tela kada je nega u pitanju može dovesti do nakupljanja mrtvih slojeva kože, bubuljica ili bora, pa je bolje negovati se od glave do pete čak i po ovakvim niskim temperaturama. Evo kojih pet delova tela žene najčešće zaboravljaju.

1. Stopala

Lepa i negovana stopala mogu biti jedan od najatraktivnijih delova ženskog tela, ali zimi ih često zanemarujemo. Noktiće sređuj svake nedelje i isturpijaj tvrdu kožu na petama svakih nekoliko dana. Pre spavanja nanesi hranjivu kremu i tvoja stopala će na proleće već biti spremna za pokazivanje.

2. Laktovi

Kao što Barney Stinson u seriji “Kako sam upoznao vašu majku” kaže: “Ako želiš znati koliko je žena stara, pogledaj joj laktove.” Vrlo je važno laktove mazati kremom svaki dan, pa taj ritual nipošto nemoj zaboravljati.

3. Leđa

Lepa i glatka leđa uvek su privlačna, ali zimsko zanemarivanje može dovesti do neugodnih bubuljica i grube kože. Svake nedelje uradi piling tela, a losionom svaki dan namaži sve delove tela, uključujući i leđa.

4. Guza i bedra

Preko zime jedemo, a na leto plačemo zbog celulita. Zima je sjajno razdoblje za hvatanje u koštac s celulitom, pa svakodnevno izvodite mini masažu s kremom protiv celulita.

5. Nokti

Nokti su posebno osetljivi zimi zbog naglih promena temperatura, izlaganja hladnoći i čestom pranju ruku. Zato je važno utrljavati kremu i u njih pa ih mazati hranjivim lakovima za nokte ili piti dodatke koji podstiču njihov rast.

OSTAVI KOMENTAR