371
Da li je pametno isprobavati šminku u parfimeriji?

Da li je pametno isprobavati šminku u parfimeriji?

371
SHARE

Zastrašujuće novo istraživanje u Americi pokazalo je da su se razne bakterije, uključujući i E. coli našle na sto posto ispitanih uzorka šminke koja služi za testiranje, i to u nekoliko robnih kuća i parfimerija!

To znači da je apsolutno svaki ruž, maskara ili sjaj, odnosno svaki proizvod kojeg žene uporno isprobavaju u parfimerijama, manje ili više zaražen bakterijama i opasan za zdravlje, izveštava Women’s health. Ako kupuješ nijanse koje još nisi nosila, i smatraš da ih obavezno trebaš isprobati u parfimeriji, svakako prvo prebriši proizvod maramicom. Ipak, mnogi stručnjaci kažu da je isprobavanje maskare u svakom slučaju strogo zabranjeno jer se njome prenosi najviše bakterija što može dovesti do upale oka, konjunktivitisa i sličnih zdravstvenih problema.

4 KOMENTARA

  1. Sto se tice ruzeva i sjajeva, ja to ‘probam’ tako sto stavim na ruku, mislim da tako vecina radi. A sto se tice maskare, pa vidi se boja maskare, stvar je samo u cetkici.

  2. ja probam sjajeve i karmine(obicno stavim na ruku),probam i parfem(znatekao onaj komad papira gde se prsne i isproba miris,ja tako ispriba),maskaru ja ni ne koristim jer imam guste trepavice,jednom sam probala maskaru,sve zavisi od boje maskare i u cetkici

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.