Start Style Beauty Tips Da li činiš ove greške pri održavanju higijene?

Da li činiš ove greške pri održavanju higijene?

SHARE

Higijena ti može i mora biti na prvom mestu, ali ponekad nesvesno pravimo greške kojima činimo više zla nego dobra svom telu.

Tamponi

Tampone je danas moguće nabaviti u raznim veličinama, a oni najveći imaju ogroman kapacitet koji dopušta ređe menjanje. Iako bi bez problem mogla izdržati s tamponom ceo dan, poželjno ga je ipak menjati svakih nekoliko sati, jer predugo zadržavanje tampona može da podstakne razvoj bakterija koje mogu ugroziti tvoje organe. Noću izbegavaj tampone i radije koristi uloške.

Sunđerčić za tuširanje

Sunđerčić je idealno mesto za razvoj bakterija, a ako ga deliš s nekim, opasnost je još veća. E. Coli se nastanjuje na ovakvim vlažnim mestima, a ona uzrokuje infekcije mokraćnog mehura i probavnog trakta. Sunđerčić bi trebalo zameniti svakih 2-3 meseca, i imati jedan za svaku osobu koja se koristi kupatilu.

Zubi

Uveče je lako zanemariti zube, a iako ih pereš, često se događa da ih četkaš nedovoljno, čime podstičeš razvoj bakterija. Zube je potrebno četkati najmanje dva puta dnevno, i koristiti pastu s flourom koji štiti gleđ. Plak koji uzrokuje karijes najbolje je ukloniti kombinacijom pranja i korišćenjem zubnog konca, a vodica za ispiranje pobrinuće se da većina bakterija nestane iz usta.

OSTAVI KOMENTAR