838
Čarobni napitak od cimeta i meda

Čarobni napitak od cimeta i meda

838
SHARE

Odavno je poznato da med blagotvorno deluje na zdravlje, a u kombinaciji s cimetom čini pravu “bombu zdravlja”. Cimet je bogat vlaknima i ima jaku energetsku vrednost. Na žalost, na svoj loš glas je došao korišćenjem u poslasticama i kolačima, ali ako ga konzumiraš bez šećera, cimet je zapravo jako zdrav.

Kombinacija meda i cimeta ubrzava probavu i čisti organizam od toksičnih materija. Uzimanje ove mešavine redovno ne dozvoljava masnoćama da se akumuliraju u telu čak i ako je osoba na visokokaloričnoj dijeti. Najbolje u celoj priči je to što je cimet lako dostupan pa se bez problema dodaje hrani koju konzumiramo i čini jela ukusnijima. Podjednako je zdrav u oba oblika: u štapiću ili zgnječen, a dokazano je da njegov miris povećava koncentraciju. U mešavini s medom topi masne naslage i koristi se kao lek koji odgovara i dijabetičarima jer kontroliš lučenje insulina.

Priprema:

Ovaj “čarobni napitak” za vitkost i zdravlje možeš napraviti tako da pola kašike cimeta preliješ šoljicom vrele vode i ostaviš da stoji poklopljeno 30 minuta. Kada se ohladi, dodaj kašiku meda. Pola šoljice popij pre spavanja, a drugu polovinu poklopi i stavi u frižider i popij ujutro na prazan želudac. Napitak nemoj podgrejavati jer će i med i cimet izgubiti svoja svojstva, popij ga hladnog ili pusti da se ugreje na sobnoj temperaturi.

Kašiku cimeta takođe možeš dodati i u čaj, mleko, jogurt ili voćni sok. Njegova uloga može biti i očuvanje vitke linije ako ga dodaš jelima kao što su na primer zobene pahuljice, narendane jabuke ili pečene banane

NEMA KOMENTARA

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.