Start Style Beauty Tips Čarobni napitak od cimeta i meda

Čarobni napitak od cimeta i meda

SHARE

Odavno je poznato da med blagotvorno deluje na zdravlje, a u kombinaciji s cimetom čini pravu “bombu zdravlja”. Cimet je bogat vlaknima i ima jaku energetsku vrednost. Na žalost, na svoj loš glas je došao korišćenjem u poslasticama i kolačima, ali ako ga konzumiraš bez šećera, cimet je zapravo jako zdrav.

Kombinacija meda i cimeta ubrzava probavu i čisti organizam od toksičnih materija. Uzimanje ove mešavine redovno ne dozvoljava masnoćama da se akumuliraju u telu čak i ako je osoba na visokokaloričnoj dijeti. Najbolje u celoj priči je to što je cimet lako dostupan pa se bez problema dodaje hrani koju konzumiramo i čini jela ukusnijima. Podjednako je zdrav u oba oblika: u štapiću ili zgnječen, a dokazano je da njegov miris povećava koncentraciju. U mešavini s medom topi masne naslage i koristi se kao lek koji odgovara i dijabetičarima jer kontroliš lučenje insulina.

Priprema:

Ovaj “čarobni napitak” za vitkost i zdravlje možeš napraviti tako da pola kašike cimeta preliješ šoljicom vrele vode i ostaviš da stoji poklopljeno 30 minuta. Kada se ohladi, dodaj kašiku meda. Pola šoljice popij pre spavanja, a drugu polovinu poklopi i stavi u frižider i popij ujutro na prazan želudac. Napitak nemoj podgrejavati jer će i med i cimet izgubiti svoja svojstva, popij ga hladnog ili pusti da se ugreje na sobnoj temperaturi.

Kašiku cimeta takođe možeš dodati i u čaj, mleko, jogurt ili voćni sok. Njegova uloga može biti i očuvanje vitke linije ako ga dodaš jelima kao što su na primer zobene pahuljice, narendane jabuke ili pečene banane

OSTAVI KOMENTAR