Start Style Beauty Tips Budi lepa i sveža i vrelim danima

Budi lepa i sveža i vrelim danima

SHARE

Svi znamo onaj grozan osećaj kada se, nekoliko sati nakon izlaska iz kuće, veselo pogledamo u ogledalo i otkrijemo otužan prizor devojke sa masnim čelom i preslikanom šminkom na kapcima.

Znojenje je nemoguće izbeći, pogotovo u ovim toplim danima, ali zahvaljujući savetima iz poznatog ženskog časopisa Glamour, mudrim mejkap trikovima moguće mu je doskočiti.

1. Budi verna proizvodima s oznakom “long lasting”

Iako mnoge devojke smatraju da su kozmetički proizvodi s “dugotrajnim učinkom” samo marketinška varka, istina je da zaista traju puno duže od običnih preparata. Ako želiš da izgledaš lepo tokom cele večeri, obavezno odaberi puder s dugotrajnim učinkom.

2. Reaguj na vreme

Reši se masnog tena pre nego što ti otopi šminku. Kada primetiš da se tvoja t-zona počinje sjajiti, upij višak masnoće papirićem za matiranje ili preko “problematičnog” dela lica pređi transparentnim puderom u prahu.

3. Koristi hidratantne gel kreme

Hidratantna krema za lice potrebna je tvojoj koži u svako doba godine, ali za prolećne i letnje dane radije izaberi gel kreme koje će tvoju kožu hidratizovati i učiniti lepom, bez nepotrebnih masnoća.

4. Vodootporna maskara i tuš za prelepe oči

Vodootpornu maskaru malo je teže ukloniti ali svakako se isplati koristiti je za posebne trenutke jer će trajati celu noć i osiguraće ti blistav pogled bez obzira na vrućinu i znojenje. Isto tako, vodootporni tuš ili olovka lepo će uokviriti tvoje oči bez preslikavanja i topljenja.

5. Počni da koristiš bazu

Ako imaš problema sa znojenjem lica, vreme je da počneš da koristiš bazu za mejkap. Izbegavaj baze sa svetlucavim česticama – tebi treba mat baza koja će tvoj mejkap učiniti postojanijim i dugotrajnijim.

6. Isprobaj mejkap trik slavnih šminkerki

Kako bi osigurali dugotrajnost senke na kapcima svojih klijenata, slavni šminkeri često umaču četkice u vodu a tek onda u senku. Time se postiže lagana tekstura koja fino klizi preko kapka i na očima traje duže.

OSTAVI KOMENTAR