Start Style Beauty Tips Budi lepa i kad je hladno: rutine koje ne smeš da izostaviš

Budi lepa i kad je hladno: rutine koje ne smeš da izostaviš

SHARE

Zima i hladan vazduh mogu da utiču na tvoju lepotu, a čak i ako vodiš računa o sebi tokom ostalih meseci u godini, ovi zimski mogu biti dosta komplikovani.

Pojačana briga o koži i kosi ključna je ako želiš da zadržiš lepotu koju imaš tokom ostatka godine.

1. Hidratacija je ključna

Puno kreme za ruke, losiona za telo i nega lica jako su bitni, jer hladan vazduh isušuje kožu i čini je osetljivom na spoljne uslove. Isto važi i za kosu, pa zimi biraj šampon i regenerator koji dodatno hrane kosu.

2. Brzinski tuš

Dugo tuširanje zimi nikako nije preporučljivo, jer voda jako isušuje kožu. Zimi je to pogotovo problematično, jer koža teže nadoknađuje gubitak vlage.

3. Bez mirisa

Losioni i mleko za telo koji sadrže parfeme mogu iziritirati kožu, koja je osetljivija tokom zime. Ako imaš osetljivu kožu, biraj losione koji ne sadrže nikakve parfeme, a pokušaj da ne nanosiš prevelike količine onog pravog parfema.

4. Voda, voda, voda

Voda je bitna za zdravlje i očuvanje vlage u telu, a to smo već rekli sigurno hiljadu puta. Puno vode, čaja i tečnosti koristi tvom telu i čini kožu navlaženom, a razmisli i o osveživaču vazduha, jer ga grejanje jako isušuje.

5. Neguj nokte

Nokti su osetljivi tokom zime, a zbog hladnoće su i skloniji pucanju i listanju. Brini o svojim noktima i maži ih kremom ili posebnim lakovima za jačanje, a tu su i rukavice koje treba nositi tokom zime, jer čuvaju od isušivanja ruku i noktiju.

6. Pazi na kosu

Kosa se tokom zime petlja i lakše oštećuje, pa pazi na to da je ne raščešljavaš previše agresivno. Uz to, suši ju na vazduhu što češće možeš, kako bi je što manje oštetila vrućina, a preporuča se i spavanje na svilenim jastučnicama.

7. Peeling

Peeling kože uvek je dobar, jer skida mrtve ćelije kože i čini ju glatkom, a zimi se itekako preporučuje uz kasniju negu losionom za telo. Koža će bolje upiti mleko za telo ako nije prepuna ljuskica.

OSTAVI KOMENTAR