Start Style Beauty Tips Borovnica je najbolja stvar za tvoju kožu

Borovnica je najbolja stvar za tvoju kožu

SHARE

Sigurni smo da ćete nakon što pročitate ovaj članak pojuriti u prvi supermarket i kupiti ovo ukusno voće. Barem smo mi to uradili.

Naime, poznati dermatolog Dr. Howard Murad tvrdi da borovnice, koje su poznate po svom blagotvornom učinku na kožu i krvotok, mogu učiniti prava čuda za naše lice pa da je bolje redovno konzumirati njih nego koristiti skupocene kreme najpoznatijih proizvođača!

“Borovnice su pune antioksidanata pa pomažu pri smanjenju crvenila kože, leče akne i bubuljice, i pomažu da koža izgleda sveukupno mlađe, zdravije i vitalnije. Isto tako, pomažu izlečenju štete koja je nastala usled preteranog izlaganja suncu i uklanjaju natečen izgled.”, kaže Dr. Murad.

Isto tako, ovaj slavni dermatolog kaže da je puno bolje jesti borovnice nego ih nanositi u obliku kreme ili maske jer ono što stavljamo na lice utiče na samo 20 posto izgleda naše kože, dok na 80 posto utiče ono što jedemo i pijemo, prenosi portal Refinery 29.

Murad preporučuje barem šaku borovnica dnevno, a najbolje ih je jesti nezašećerene za užinu ili uz pahuljice za doručak.

OSTAVI KOMENTAR