Start Style Beauty Tips Besprekorni nokti

Besprekorni nokti

SHARE

2206

Profesionalne rekonstruktivne tehnike i najnoviji lakovi pomoći će vam da se ponosite besprekornim rukama. Da biste saznali koji je tretman idealan za vas, pročitajte naš vodič.

Jaki, negovani, pravi i savršeno nalakirani: ko ne sanja o takvim noktima? A budući da (skoro) nijedna žena nema prirodno savršene nokte, njihova rekonstrukcija je jedna od najtraženijih usluga. Naime, ona omogućava da tri-četiri nedelje imate nokte kao prava zvezda.

Vrlo su popularni i polutrajni lakovi: ostaju besprekorni barem petnaestak dana. Koja je prva tajna savršenog rezultata? Izaberite pravu intervenciju na osnovu tipa nokta, oblika ruke, karaktera i stila života.

1. AKRILIK – Ultraotporan, odgovaraće vam čak i ako obavljate poslove koji “maltretiraju” ruke

Šta je to? To je vrsta praha koji, pošto se pomeša s katalizatorom, očvršćuje nokat za nekoliko minuta.
Kako se nanosi? Nežnom turpijom eliminiše se s nokatne površine sjajni keratin kako bi naneseni proizvod savršeno prionuo uz nokat. Zatim se četkicom uzima loptica praha i meša s tečnošću na noktu, koji se kasnije oblikuje turpijom. Potom ga možete nalakirati ili ukrasiti po želji.
Kome je namenjen? To je najotporniji proizvod, predviđen za problematične nokte, veoma krhke ili izgrickane. Takođe, namenjen je onima koji su često u kontaktu s vodom – frizerkama i konobaricama, na primer.
Mane: Zahteva stručnog tehničara, jer se učvršćuje za četiri-pet minuta. Osim toga, dok se nanosi na nokat, osetićete neprijatan miris hemikalija.
Trajanje: tri-četiri nedelje. Zatim je neophodno osveženje (kao kad ponovo farbate izrastak).
Kako se uklanja: Nokti se umaču u aceton na petnaestak minuta, a zatim se turpijom otklanjaju ostaci.

2. GEL – Ukoliko želite osnovu za kreativne nokte

Šta je to? Sastoji se od gustog preparata koji očvršćava samo pod uticajem svetlosti UV lampe.
Kako se nanosi? Nakon što je nokat oblikovan finom turpijom, stručnjak ga širi četkicom u obliku mačjeg jezika. Kad je nanesen na svih pet noktiju, ruka se stavlja na dva minuta pod svetlost UV zraka. Posle sušenja, gel se izglanca i oblikuje turpijom.
Kome je namenjen? Odličan je za pokrivanje neestetskih promena na noktima ili ulepšavanje. Proizvod daje savršen oblik noktu, koji postaje sjajan i elastičan. Takođe, izgleda veoma prirodno. Zato se najviše upotrebljava, a služi i kao osnova za kreativno dekorisanje nokta.
Mane: Budući da ima fleksibilnu teksturu, nije predviđen za oštećene nokte i ne podnosi velika opterećenja. U slučaju pucanja – ne razbija se, nego se odvaljuje.
Trajanje: Zavisi od toga koliko ste pažljivi, jer je prilično krhak.
Kako se uklanja: Na nokte se stave tupferi natopljeni acetonom da odstoje desetak minuta, a zatim se gel otklanja turpijom.

3. FIBERGLASS – Samo za reparaciju u poslednjem trenutku

Šta je to? Materijal na bazi svilenih vlakana: poput tankog i sjajnog staklastog listića.
Kako se nanosi? Tehničar seče parčence po meri i – nakon što turpijom oblikuje nokat – lepi ga na površinu. Zatim ga suši smesom u spreju pa učvršćuje pod svetlošću UV lampe.
Kome je namenjen? Ukoliko vam je potrebna hitna reparacija ili u posebnim prilikama. Nanošenje nije komplikovano, a rezultat je sjajan.
Mane: Metoda funkcioniše samo na zdravim noktima, jer je fiberglass izuzetno tanak. Iz istog razloga ne garantuje dugotrajnost, lako se kida i ne dopušta dekoracije. Ukoliko se nanosi na ceo nokat, zahteva velike količine lepka, pa je predviđen za male reparacije.
Trajanje: Nekoliko dana. Potom lepak gubi dejstvo, a i najmanji udarac ga lomi.
Kako se uklanja: Na nokte se nanosi aceton na desetak minuta, a zatim se uklanja turpijom.

Izvor: Life Content

OSTAVI KOMENTAR