Start Stars U Londonu održana svetska premijera Burtonove Alise u zemlji čuda

U Londonu održana svetska premijera Burtonove Alise u zemlji čuda

SHARE

London je imao tu čast da bude domaćin svetske premijere novog filma Tima Burtona “Alisa u zemlji čuda”.

Kraljevska premijera dugoočekivane 3D bajke
Svečana premijera dugoočekivanog hita slavnog reditelja održana je sinoć u bioskopu Odeon na Leicester squareu. Tipično britansko vreme nije omelo glumce da uprkos kiši zablistaju na crvenom tepihu.

Praćeni bljeskom fotoaparata i medija, ispred bioskopa Odeon prošetali su reditelj, njegova muza, verenica i glumica u filmu Helena Bonham Carter i njene kolege Ann Hathaway, Johnny Depp i Mia Wasikowska. Na premijeri su se pojavili i britanski princ Charles sa suprugom, vojvotkinjom od Cornwalla, Camillom Parker Bowles.

[youtube Kq1-tToxBgA]

Svečanoj premijeri prethodila svađa Odeona i Disneyja
Do poslednjeg trenutka je održavanje premijere bilo u pitanju zbog neslaganja vlasnika lanca bioskopa Odeon s čelnim ljudima Disneyja oko datuma izdavanja DVD-a filma. Odeon naime nije hteo da prikazuje film u svojim bioskopima širom Velike Britanije, Irske i Italije jer su u Disneyju odlučili kako će DVD filma izaći ranije nego što je planirano. Pre sinoćnje premijere, obe su strane kratko izjavile kako su nesuglasice rešene, ali nisu otkrili nikakve detalje oko krajnjeg dogovora.

[youtube UiKmh25l1xE]

Inače, ovo je Burtonov prvi film u kojem radi sa takozvanim “green screenom”, a iako se film u bioskopu prikazuje u 3D formatu, sniman je normalno te naknadno prebačen u 3D. Samo snimanje filma trajalo je 40 dana, a odvijalo se u razdoblju od septembra do decembra 2008. godine.

[youtube 3IyvZUgDdAo]

OSTAVI KOMENTAR