Start Stars Top 5 prolećnih blockbustera

Top 5 prolećnih blockbustera

SHARE

1. Clash of the Titans

Zahvaljujući Jamesu Cameronu i “Avataru” koji je pokorio bioskopske blagajne, Hollywood je zagrizao za Sama Worthingtona, a australijski se glumac preko noći ubacio u “a-ligu”. Samim tim, nije ni posebno iznenađenje to što se njegov najnoviji film tretira kao jedan od najvećih prolećnih blockbustera. Naravno, deo zasluga svakako pripada i Louisu Letterieru koji se dokazao “Neverovatnim Hulkom” i opravdao poziciju u holivudskoj mašineriji koja se koncentriše na punjenje džepova. Reč je o remakeu filma iz 1981., a realno, reč je o kombinaciji filma “300” i “Gladijatora” u vremenu kada manija za Avatarom još uvek traje. Dakle, nećemo previše pogrešiti ako pretpostavimo da će bioskopi biti puni.

[youtube qpZ5D_Wc4cA]

2. Green Zone

Matt Damon vremenom se nametnuo kao omiljeni američki filmski špijun, a njegove uloge u tri (dosadašnja) “Bournea” dokazale su da je čovek više nego sposoban da balansira između pozicije karakternog glumca i klasične akcijske zvezde. Paul Greengrass, reditelj dva bolja “Bournea” očigledno je zaključio da ne treba previše menjati dobitnu kombinaciju pa je odlučio da snimi jedan te isti film s jednom malom razlikom. Glavni se lik ne zove Jason Bourne već Roy Miller, a priča se vrti oko agenta CIA-a koji se odmetne i kreće u samostalnu potragu za oružjem masovnog uništenja. Iako smo film pogledali najmanje desetak puta u poslednjih 5 godina, ne postoji razlog da ga ne pogledamo ponovo.

[youtube iSX7LaFtwIU]

3. MacGruber

Filmovi proizašli iz Saturday night live skečeva u pravilu se dele u tri grupe: kultni Blues Brothers, mega uspešni Wayne`s World i ostale. Pod ostale svrstavamo mnogobrojne propale pokušaje koji variraju između blesavo simpatičnih i dozlaboga debilnih. Vreme će pokazati u kojoj će grupi završiti MacGruber. Naime, reč je o parodiji u Americi popularnog McGyvera, a glavna uloga pripada jednom od boljih članova SNL-a, Willu Forteu. Doduše, njegova popularnost nikako nije u rangu Willa Ferrella, Mikea Myersa ili Tine Fey, ali sve je moguće jer očigledno je reč o ambicioznom projektu u koji je uložena gomila novca. Kratki skečevi bili su više-manje kvalitetni, a film bi uprkos popularnosti na američkom tlu mogao proći u svetskim bioskopima iako bi mnogima mogla proma’i pozadina filma.

[youtube bqySbDqTGGc]

4. How To Train Your Dragon

Ponekad je dovoljno reći da su autori animiranog projekta Dreamworksa zaslužni za “Shreka” i “Kung-Fu Pandu” i to je dovoljno da bioskopske dvorane budu pune. Pomalo iznenađuje činjenica da ova animirana 3D avantura, uslovno rečeno, prolazi ispod radara iako je na njemu angažovana relativno popularna glumačka imena kao što su Gerard Butler, Jonah Hill i Jay Baruchel. Doduše, reditelji Chris Sanders i Dean DeBlois do sada se radili samo na crtanom filmu “Lilo & Stitch” pa je verovatno to razlog zašto je ovo ipak jedan od tihih pretendenata na vrhove top lista. Radnja ovog crtaća prati mladog vikinga koji želi da postane lovac na zmajeve i pritom postaje vlasnik jednog od njih. Kao što smo već navikli s Dreamworksom, čak i ako ne postane kino hit vrlo će se verovatno raditi o simpatičnom filmu koji će biti zanimljiv klincima i roditeljima koji će ih voditi u bioskop.

[youtube qHUhygdAZIw]

5. Alice In Wonderland

Nema sumnje, Burtonova Alisa postala je blockbuster mnogo pre nego što se pojavila u bioskopima. Marketinška kampanja novine i portale puni informacijama više od godine dana i svi su temelji za uspešan bioskopski start kvalitetno podignuti. Dokazani reditelj, odlično odabrana glumačka postava, budžet od 150 milijuna dolara, besmrtna priča i svojevrsna garancija da isti neće biti pretvoren u bezličnu zabavu, dovoljan su razlog da ovo postane i ostane jedan od najvećih filmova godine. Teško je poverovati da će reditelj ponoviti flop kao u slučaju remakea “Planeta majmuna” jer taj je film samo iznimka koja potvrđuje pravilo, a ako je neko sposoban stvarati uvrnute bajkovite boleštine, onda je to definitivno Tim Burton.

[youtube TDtAKUb5Pik]

OSTAVI KOMENTAR