Start Stars Top 5: Ko nam se vraća na scenu u 2010. godini?

Top 5: Ko nam se vraća na scenu u 2010. godini?

SHARE

00551508_000008

Nakon podužeg perioda neaktivnosti na muzičkoj sceni, brojne pop i rock zvezde planiraju svoj comeback u 2010. godini. U velikoj konkurenciji povratnika, Bravo tipuje na nove albume sledećih pet izvođača…

1. AMY WINEHOUSE

Album „Back To Black“ vinuo je Amy u samu orbitu popularnosti ali ju je isto tako načinio skandal majstoricom bez premca i ljubimicom tabloidne štampe. Iako i dalje sklona ekscesima svakojake vrste, mega talentovana soul diva do sada je napisala desetak novih kompozicija na kojima trenutno radi sa producentom Salaamom Remijem, a kao mogući saradnici na njenom ovom albumu pominju se i hip-hop zvezde Nas i Mos Def.


Justin Timberlake u društvu rock legende Iggyja Popa i Madonne

2. JUSTIN TIMBERLAKE

Nakon što je 2006. godine izdao tiražni album „FutureSex/LoveSounds“, Timberlake je uglavnom bio zauzet saradnjom sa drugim muzičarima, dok je rad na svom solo materijalu pomalo stavio u zapećak. Bez obzira na sve, seksi Justin je u poslednje tri godina nizao duetske hitove sa Madonnom, TI-jem, Rihannom i Ciarom, a pojavio se i kao glumac u nekoliko manje-više uspešnih filmova. Ipak, njegov novi material željno se očekuje, iako iz Justinove diskografske kuće još nisu stigle zvanične potvrde da će album izaći tokom 2010. godine.


Anthony Kiedis, vokalni solista RHCP

3. RED HOT CHILI PEPPERS

Kalifornijski rokeri takođe su svoj poslednji album izdali 2006, ali su imali taj peh da ih je potkraj prošle godine napustio dugogodišnji gitarista John Frusciante. Ipak, ukoliko njegov zamenik na šestožičanom instrumentu Josh Klinghoffer uspe da se uklopi u postavu i sve bude išlo svojim tokom, Peppersi bi tokom ove godine trebali da uđu u studio. Pitanje je samo kako će se u taj plan uklopiti bubnjar Chad Smith koji trenutno radi na druga dva muzička projekta, ali smo ubeđeni da je za njega rad na novom RHCP albumu veći izazov od bilo čega.


Muzička pauza izazvana porodičnom tragedijom: Corinne Bailey Rae

4. CORINNE BAILEY RAE

Četiri godine je prošlo od izlaska fenomenalnog debi albuma ove talentovane britanske pevačice, čiji su hitovi “Put Your Records On”, “Like a Star” i “Trouble Sleeping” i dan-danas vrlo slušani na radio stanicama širom sveta. Nažalost, razlog njene višegodišnje neaktivnosti je smrt njenog supruga zbog koje je 2008. potpuno prestala da se bavi muzikom. Corinne se ove godine konačno vraća u žižu javnosti, a njen novi album pod imenom „The Sea“ trebalo bi da se u prodaji nađe početkom februara.


Članovi grupe Gorillaz u društvu glumca Dennisa Hoppera

5. GORILLAZ

Suludi „stripovski“ bend lidera Blura, harizmatičnog Damona Albarna uveliko radi na svom trećem studijskom albumu koji nosi naziv „Plastic Beach“. Bilo je i vreme, jer na njihovo novo izdanje čekamo već skoro pet godina. Albarn je do sada snimljeni materijal opisao kao „pesme sa najviše pop šmeka u mojoj karijeri“ a među brojnim saradnicima na njegovom stvaranju ističu se hip-hop zvezde Mos Def, Snoop Dogg i De La Soul, te rock legenda Lou Reed. Izlazak „Plastic Beacha“ najavljen je za 8. mart 2010.

OSTAVI KOMENTAR