Start Stars Tokio Hotel – mladi muzički veterani

Tokio Hotel – mladi muzički veterani

SHARE

Premda po američkim zakonima najeksponiraniji članovi Bill i Tom Kaulitz nisu još ni punoletni, mladi Nemci iz Tokio Hotela koji su se instrumenata latili još kao klinci prodali su milione albuma, stekavši odanu vojsku obožavateljki.

Bez obzira što mislili o njihovoj muzici, fenomen TH ne može se ignorisati.

Njihov aktuelni album, četvrti po redu, je Humanoid.

Image Hosting by imagefra.me

Na tom su se albumu pokušali odmaći od etikete teen senzacije i približiti se malo starijim obožavaocima, ali kritičari se slažu da je pred njima još dug posao. Sudeći po prodaji ‘Humanoida’, mladi tokijevci ne treba puno da se brinu jer su već odavno izašli iz okvira nemačke scene zaludevši milione fanova.

Image Hosting by imagefra.me

Ko su zapravo ti mladi Nemci o kojima su mišljenja potpuno oprečna – za obožavaoce su poput božanstava, dok ih oni kojima nisu dragi smatraju karikaturama i pozerima?

‘Tokio Hotel je izgubljena karika između benda My Chemical Romance i pop teen grupa’, izjavio je na predstavljanju albuma Scream u New Yorku Virginov menadžer Andrew Gyger.

Image Hosting by imagefra.me

Blizanci Bill i Tom Kaulitz (20), Gustav Schäfer (21) i Georg Listing (22) su započeli karijeru 2001. godine kao trinaestogodišnjaci u Magdeburgu pod imenom Devillish, a potom su 2005. uzeli ime Tokio Hotel.

Pesma Durch den Monsun lansirala ih je na vrhove top lista, a prvenac pod nazivom Schrei! objavili su 2005. godine. Ostalo je istorija!

Zarazni hitovi i neobičan imidž pokazali su se kao dobitna kombinacija, a nakon što su osvojili Evropu, momci su opčinili i Ameriku. Višestruko nagrađivani, tokijevci su prošle godine postali vlasnici i evropske MTV-jeve nagrade (MTV EMA) za najbolji bend.

Naravno, njihove obožavateljke zanima i njihov privatni život, ali Bill i Tom o tome ne vole previše pričati. Ipak, otkrili su koje im se poznate devojke jako sviđaju.

‘Sestre Olsen su slatke. I Megan Fox je prezgodna. A i Rihanna, sviđa mi se njen stil’, kaže Bill dodajući da veruje u ljubav na prvi pogled.

Gitaristu Tomu Kaulitzu, za oko su zapale Beyonce i Jessica Alba.

Image Hosting by imagefra.me

OSTAVI KOMENTAR