Start Stars TOKIO HOTEL intervju

TOKIO HOTEL intervju

SHARE

Ekskluzivno za bravo.rs odgovarali Bill i Tom Kaulitz

BRAVO: KAKO DANAS GLEDATE NA „SCHREI“, VAŠ PRVI ALBUM IZ 2005. GODINE?
Bill: Teško pitanje – bili smo veoma mladi i neiskusni u studiju. Mislim da taj album i i dan danas zvuči dobro, a same pesme su još uvek sjajne – recimo „Schrei“, „Monsun“… Taj album nas je proslavio i zato o njemu imam veoma pozitivno mišljenje.
Tom: Ono što je neverovatno jeste činjenica da sam već tada bio sjajan gitarista, iako sma bio veoma mlad (svi se smeju).

BRAVO: KOJA PESMA SA ALBUMA „HUMANOID“ VAM JE OMILJENA I ZBOG ČEGA?
Tom: Kada smo na turneji to se menja iz dana u dan. Trenutno mi se najviše dopadaju „Dogs Unleashed“ i „Phantom rider“.
Bill: Yeah, i ja imam isti osećaj – naše pesme su poput naše dece. Teško je odabrati samo jednu. Trenutno mi se najviše dopadaju „Pain Of Love“ i „Automatic“.

Image Hosting by imagefra.me

BRAVO: KOLIKO STE MUZIČKI UZNAPREDOVALI OD VAŠE PRVE TURNEJE DO DANAS?
Tom: Oh boy, bili smo jako nervozni i imali smo neverovatnu tremu. Bili smo usredsređeni samo na svoje instrumente i pesme. Danas smo uključeni u sve što je vezano za turneju – od A do Z. Imamo nove instrumente na bini, a naš zvuk je teži, moderniji i više okrenut ka elektronici. Razlika je zbilja velika ali, na kraju krajeva, mi i dalje želimo da publici priuštimo dobar šou, baš kao i na početku karijere.

Image Hosting by imagefra.me

BRAVO: ODSVIRALI STE MNOGO KONCERATA U KARIJERI – KOJI VAM JE NAJVIŠE OSTAO U SEĆANJU I ZBOG ČEGA?
Bill: Stvarno ih je bilo previše da bih odabrao samo jedan, ali svirati podno Ajfelove kule u Parizu pred 500.000 ljudi definitivno je koncert koji ću pamtiti celog života.

BRAVO: DA LI BI NAM ISPRIČALI NEKU ZANIMLJIVU ANEGDOTU VEZANU ZA VAŠE VERNE OBOŽAVAOCE?
Tom: Najbolje priče bih zadržao za sebe…pravi džentlmen zna koje tajne treba da sačuva (smeh). Naši fanovi su najbolji.
Bill: Moja omiljena anegdota vezana je za dve gole devojke u Georgovoj sobi, kada smo na prošloj turneji svirali u Španiji…

BRAVO: Bille , prošle godine našao si se na 11. mestu liste najbolje odevenih muškaraca po izboru magazina GQ. Koliko ti garderoba i moda uopšte znače u životu?
Bill: Muzika mi je na prvom mestu, ali sam oduvek furao sopstveni stil, još kad sam imao sedam ili osam godina. Jednostavno se oblačim onako kako se osećam. Inače, nisam previše opterećen modom i odevanjem – interesovanje za te stvari prosto dolazi samo od sebe.

Image Hosting by imagefra.me

BRAVO: KOJE BENDOVE TRENUTNO NAJVIŠE SLUŠATE? KOJI JE POSLEDNJI CD KOJI STE KUPILI?
Bill: Mnogo slušam Gossip i Kings Of Leon.
Tom: Na mom iPodu najčešće ćete čuti Aerosmith kao i novi album benda Stereophonics.

BRAVO: DA LI VIŠE VOLITE DA PEVATE NA NEMAČKOM ILI NA ENGLESKOM JEZIKU?
Bill: Nemački je moj maternji jezik i kada pevam na njemu osećam se kao kod kuće. Ipak, radeći na engleskim tekstovima za naš poslednji album stekao samo mnogo sigurnosti i iskustva sa engleskim kao jezikom, tako da osećam da razlike više skoro i nema.

BRAVO: KOJE WEB SAJTOVE NAJČEŠĆE POSEĆUJETE?
Tom: Tomov blog na sajtu tokiohotel.com… (smeh)

BRAVO: KOLIKO POZNAJETE SRBIJU I ŠTA OČEKUJETE OD VAŠEG KONCERTA U BEOGRADU?
Bill: Nažalost, nikada nismo bili tamo ali smo o vašoj zemlji i našim tamošnjim fanovima čuli sve najbolje. Jedva čekamo da dođemo!

BRAVO: I, ZA KRAJ, ŠTA BISTE PORUČILI VAŠIM OBOŽAVAOCIMA U SRBIJI?
Bill: Nadamo se da ćemo se videti na koncertu u Beogradu. Veoma smo uzbuđeni što ćemo po prvi put svirati u Srbiji. Nemojte propustiti naš šou – biće to jedna velika žurka…

Image Hosting by imagefra.me

OSTAVI KOMENTAR