Start Stars Taylor Lautner: „Blam me je da snimam scene bez majice“

Taylor Lautner: „Blam me je da snimam scene bez majice“

SHARE

00589109_000011

Sjajna uloga koju je ostvario u „New Moonu“, glavni je razlog što Taylor Lautner poslednjih dana preti da slavom zaseni glavne zvezde ovog filma, Roberta Pattinsona i Kristen Stewart. U svom poslednjem intervjuu, sedamnaestodišnji glumac otkriva neke od zanimljivosti sa snimanja drugog nastavka popularne „Twilight Sage“

Šta ti je predstavljalo najveći izazov na snimanju filma „New Moon“?
TAYLOR: U osnovi, moj zadatak bio je da nastavim ono što sam započeo u „Twilightu“, a to je da prikažem lik tog razdraganog, druželjubivog momka koji je Bellin najbolji prijatelj. Takav sam bio u prvoj polovini filma, ali čim je došlo do transformacije, iznenada postajem potpuno drugačija osoba. Počinjem da se nosim sa brojnim ličnim problemima i to mi zaista teško pada.

Dakle, uloga Jacoba nije zahtevala samo fizičku transformaciju?
TAYLOR: Jacob u filmu doživljava brojne promene, ne samo fizičke već i mentalne i emocionalne. Zbog toga sam morao da idem u teretanu i da se pravilno hranim, ali i da iznova i iznova čitam i proučavam knjigu i moj lik u njoj, jer on se menja na mnogo različitih načina.

Na koji način si se branio od spoljnih pritisaka dok si pripremao ulogu?
TAYLOR: Znao sam u kom se pravcu moj lik kreće u „New Moonu“, i sve vreme sam bio fokusiran na to. Naravno, spoljni pritisak i pritisak medija nisam mogao da kontrolišem, ali sam mogao da kontrolišem svoje postpupke kako bih lik Jacoba Blacka prikazao na najbolji mogući način. Zbog toga sam sve vreme snimanja morao da budem izuzetno skoncentrisan.

U „New Moonu“ se u više navrata pojavljuješ bez majice, i te delove filma mnogi su kritičari nazvali bespotrebnim. Kao glumcu, da li ti je teško da ne prsneš od smeha kada gledaš neke od tih scena?
TAYLOR: Misliš na scenu kada Jacob briše njenu krv? Ozbiljno, počinjem nekotrolisano da se smejem svaki put kad je gledam. „Oh, pa ti krvariš? Sad ćemo to da sredimo.“ Totalni blam! Ali evo u čemu je stvar: postoji razlog zbog kog Jacob nije odeven sve vreme. Kada se transformiše, sva njegova odeća se raspada u komade, i on tu ništa ne može da učini. A kada ode u šumu da pronađe nešto da obuče, kako ne bi hodao naokolo go, nalazi samo neki iscepani šorts od džinsa. Osim toga, Jacob kao vukodlak ima telesnu temperaturu od 42 stepena, pa je i to jedan od razloga zbog čega je dobar deo filma oskudno odeven.

Sad kad si nabacio sve te silne mišiće, da li ćeš u budućnosti prihvatati slične uloge?
TAYLOR: Vidite, ja zaista volim ovu ulogu, volim ovu priču. Uloga je zahtevala da dobijem na težini i da ne nosim mnogo odeće. Ukoliko za godinu dana dobijem uloga zbog koje ću morati da izgubim 20 kilograma, bez razmišljanja ću je prihvatiti.

Šta smatraš da je ključna razlika između obožavalaca koji se nazivaju Edwardov Tim i onih koji nose ime Jacobov Tim?
TAYLOR: Edward i Jacob su dva potpuno različita momka. Oni su kao nebo i zemlja (smeh). Bukvalno. Lično mi se višedopada odnos između Jacoba i Belle, koji od najboljih prijatelja postaju nešto mnogo, mnogo više. Obojica su zaljubljeni u Bellu. Obojica sve vreme žele da Belli budu pri ruci, žele da je zaštite. Kada su obožavaoci u pitanju, svako se vezuje za tip momka kakav inače voli.

OSTAVI KOMENTAR