Start Sport Stvarno najbolji! Novak pokorio Rafu i na šljaci!

Stvarno najbolji! Novak pokorio Rafu i na šljaci!

SHARE

MONACO: Monte Carlo Tennis Masters, Novak Djokovic vs Rafael Nadal, Final.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u nedelju je u fantastičnom meču savladao Rafaela Nadala i osvojio titulu u Monaku, za koju kaže kako je došla u pravom trenutku.

Đoković je u finalu prekinuo osmogodišnju dominaciju Rafaela Nadala pobedivši ga sa 6:2, 7:6. „Govorio sam i ranije da sam posebno naoštren da osvojim i ovaj turnir i imao sam treću sreću. Treći put sam igrao u finalu protiv istog igrača, najvećeg rivala na ovoj podlozi.”

null

null

null

Najboljem teniseru sveta sada preostaje samo trofej u Sinsinatiju kako bi kompletirao sve turnire serije 1000. Ovom pobedom prekinuta je serija Nadala koji je osam puta zaredom osvajao Monte Karlo. Đoković je dominirao tokom prvog seta, poveo je sa 5:0, imao je pet set lopti i šasnu da ga dobije bez izgubljenog gema, ali je ipak na kraju bilo 6:2.

null

null

Nešto drugačija situacija u drugom setu. Nije viđen brejk u prva četiri gema, a prvi servis protivniku oduzima Nadal, kojem su, solidna igra, ali i greške srpskog tenisera omogućile nadu da se pobednik odluči u trećem setu. Ipak, sve je rešeno u ‘taj-brejku’ koji je Novak dobio ubedljivo sa 7:1.

Novak je igrao dobro tokom celog meča, dobro se kretao, nije mnogo izlazio na mrežu, ali kada je to činio bio je uspešan. U nekim trenucima ga nije služio prvi servis, ali je dobrom igrom u drugim segmentima održao dominaciju na terenu. Nadal se branio tokom većeg dela igre, ali je na pravi način koristio momente u kojima je Đokoviću opadala koncentracija.

IZVOR: B92
FOTO: SIPA

OSTAVI KOMENTAR