Start Stars Saga o Harryju Potteru još nije gotova

Saga o Harryju Potteru još nije gotova

SHARE

Britanska književnica J. K. Rowling, prva književnica koja je zahvaljujući svojim delima uspela da postane milijarderka, u intervjuu koji je dala za Oprah Winfrey otkrila je da “Darovi smrti” (“Harry Potter and the Deathly Hallows”) možda i nisu kraj sage o malom čarobnjaku Harryju Potteru.

[youtube ZnHVy_50IIE]

[youtube ow0_H7as1g8]

Slavna spisateljica otkrila je Opri da je plakala i bila u šoku kad je dovršila “Darove smrti”. Kaže da je ranije tako plakala samo jednom, kad joj je umrla majka. Dala je naslutiti da bi se jednog dana Harry, na radnost brojnih obožavatelja, mogao vratiti: “Svi oni su još uvek u mojoj glavi. Definitivno bih mogla napisati osmi, deveti, deseti nastavak, mogla bih, sigurna sam u to”.

Kad ju je Opra upitala hoće li se to i dogoditi, Rowling je odgovorila: “Neću reći da neću, ali mislim da neću. Osećam da sam završila, ali nikad ne reci nikad”. Spisateljka je rekla i kako je poslednjih godina upravo zbog sage o malom čarobnjaku bila pod ogromnim pritiskom.

[youtube wp15OXgFad8]

[youtube omtUS5qnGag]

Podsetimo, prva knjiga o Harryju Potteru, “Harry Potter i kamen mudrosti”, a poslednji je objavljen je 2007. godine.

Knjige su prodate u više od 400 miliona primeraka, a Rowling je za njih osvojila brojne nagrade te su bile temelj i za filmske uspešne nastavke. Forbes je ove godine bogatstvo ove spisateljke procenio na milijardu dolara. Brend Harry Potter nakon sedam nastavaka vredi približno 15 milijardi američkih dolara. Poslednje četiri knjige iz sage drže rekord kao najbrže prodate knjige u istoriji.

[youtube veZ9n6wVKxQ]

[youtube zp4lWsJn29k]

OSTAVI KOMENTAR