Start Stars Madonna u humanitarnoj poseti Brazilu

Madonna u humanitarnoj poseti Brazilu

SHARE

Madonna i najbogatiji čovek u Brazilu združenim snagama pomažu tamošnjoj deci

00588944_000009

Nakon što je uložila milione dolara za pomoć Malawiju, afričkoj državi iz koje dolaze njena usvojena deca, kraljica popa se izgleda okreće humanitarnom radu u Brazilu, zemlji iz koje potiče njen sadašnji dečko, maneken Jesus Luz.

Pedesetjednogodišnja pevačica osnovala je u Brazilu novu fondaciju pod nazivom Success For Kids, za čije je potrebe od najbogatijeg čoveka u toj zemlji uspela da obezbedi sedam miliona dolara.

00588944_000001
Madonna u poseti naselju Dona Marti, Rio De Janeiro

Za vreme svoje petodnevne posete ovoj južnoameričkoj državi, Madonna se sastala sa nekoliko tamošnjih milijardera i političara a sve u cilju prikupljanja sredstava za njen novi humanitarni projekat.

Tokom vikenda, Madonna se helikopterom iz Rio De Janeira zaputila na imanje milijardera Eikea Batiste na ostvru Angra Dos Reis, kako bi diskutovali o daljim planovima vezanim za Madoninu dobrotvornu organizaciju.

00588944_000002
Madonna maše klincima u faveli Dona Marti

U čevtrak, Madona i Batista pojavili su se na svečanoj večeri, kojoj su prisustvovali neki od najbogatijih ljudi u Brazilu, uključujući i guvernera države Rio De Janeiro Sergia Cabrala i gradonačelnika istoimenog grada Eduarda Paesa.

Batista, čije bogatstvo se procenjuje na 7,5 milijardi dolara, tom prilikom je upitao pevačicu koliko joj je još novca potrebno kako bi njena fondacija stala na noge.

Kako je tokom nedelje već uspela da prikupi tri miliona dolara, Madonna je odgovorila da bi ukupna početna suma trebalo da iznosi 10.000.000 $, na šta se Batista se džentlmenski ponudio da nadoknadi razliku.

00588944_000007
Madonna u razgovoru sa guvernerom Sergiom Cabralom

Madonna je na ovu velikodušnu ponudu odgovorila iskrenim suzama i rečima: „Obožavam Brazil!“

TV voditelj Luciano Huck, koji je takođe prusustvovao večeri, izjavio je lokalnim medijima da je bio „veoma impresioniran“ Madonninim planovima i da pevačicu smatra za „istinski divnu osobu“.

Madonna se nada da će njena dobrotvorna organizacija siromašnoj brazilskoj deci dati šansu za redovno pohađanje škole. Za početak, program će se odvijati u deset obrazovnih ustanova, sa planom da se proširi na čak 150 osnobvnih škola u Riju i Sao Paulu.

OSTAVI KOMENTAR