Start Stars Legende ne umiru: Zvezde i Jacksonova deca na koncertu slavila život kralja...

Legende ne umiru: Zvezde i Jacksonova deca na koncertu slavila život kralja popa

SHARE

Veliki koncert “Michael Forever” održan je u Kardifu. Na spektaklu u čast pokojnom kralju popa Michaelu Jacksonu bila su i njegova deca, Blanket, Prince i Paris, odeveni u kostime koji su podsećali na stil njihovog slavnog pokojnog oca.

“Jako smo srećni što smo ovde ove posebne večeri u čast našeg oca”, rekla je Jacksonova 13-godišnja kći Paris, koja se nakratko pojavila na pozornici.

Na pozornici su brojni muzičari izvodili hitove iz duge Michaelove karijere. Nastupala su brojna poznata imena, među kojima i Christina Aguilera, Gladys Knight, Cee Lo Green, Pixie Lott i brojni drugi. Millenium Stadion u Kardifu je na kraju bio rasprodat pa je u koncertu uživalo 50 hiljada ljudi. Na pozornici su bila i Michaelova braća Marlon, Tito i Jackie, koji su s njim bili u bendu Jackson 5. “Osećate li njegov duh ovde”, pitao je Marlon publiku, koja se gromoglasno složila.

Koncert je ispao prilično velika kontroverza jer je trenutno u toku suđenje Jacksonovom lekaru Conradu Murrayu za ubistvo iz nehata. Zbog toga deo pevačeve porodice, braća Jermaine i Randy i sestra Janet, nisu želeli da dođu naglašavajući da je koncert “pogrešno tempiran”. Na koncertu je zato bio Ne-Yo, koji je izveo hit “Billie Jean”. “Ne radi se o kontroverzi. Niti o suđenju, ni o smrti. Radi se o tome da ovde slavimo njegov život i njegovu muziku”, rekla je r`n`b zvezda na oduševljenje publike, a s njom se složio i Marlon: “Svako od nas tuguje različito. Mi želimo da proslavimo pozitivnu stranu njegovog života i sve pozitivne stvari koje je napravio”.

Neki Michaelovi fanovi takođe misle da koncert tokom suđenja nije dobra ideja. “Mislim da su trebali da pričekaju. Ako radite nešto u počast Michaelu, onda to treba napraviti najbolje što se može, kao što je radio i Michael”, rekao je predsednik danskog kluba fanova Wesley Noorhoff. No, i među fanovima su mišljenja podeljena. “U sudnici postoji toliko toga negativnog. Ovo je bila šansa da zahvalimo Michaelu i proslavimo njegovu muziku”, rekao je Ronnie Lee, jedan od obožavalaca koji su došli na koncert u Kardifu. Na koncertu su nastupali i Leona Lewis, Alexandra Burke, Yolanda Adams, 3T, Jamie Foxx, La Toya Jackson i brojni drugi.

OSTAVI KOMENTAR