Start Stars Lady Gaga od američkih senatora traži da dozvoli služenje vojske homoseksualcima

Lady Gaga od američkih senatora traži da dozvoli služenje vojske homoseksualcima

SHARE

Kontroverzna Lady Gaga uskoro će, čini se, početi iskakati iz paštete. Naime, pevačica je objavila video na kojem, odevena u muško odelo i kravatu, sedi ispred američke zastave i obraća se američkim senatorima. Razlog njenog obraćanja je ukidanje odredbe “Don’t Ask, Don’t Tell”, koja brani služenje u oružanim snagama svima koji se otvoreno deklarišu kao homoseksualci ili biseksualci.

[youtube GG5VK2lquEc]

“Ne tražim od vas da odobrite moralne implikacije homoseksualnosti već želim da radite svoj posao”

“Ne samo da je zakon neustavan, nego nije ispravno i relativno odobren od vlade. Ovde sam kao glas svoje generacije, ne generacije senatora koji glasaju, već za mlade koji žive u ovoj zemlji. Ta ganeracija je pogođena tom odredbom, a biće i njihova deca. Ne tražim od vas da se složite ili odobrite moralne implikacije homoseksualnosti već želim da radite svoj posao – zaštitite Ustav”, rekla je Lady Gaga koja je pre nekoliko dana, na dodelu MTV Video Music Awards došla u pratnji bivših vojnika koji su otpušteni iz vojske nakon što su otvoreno priznali da su homoseksualci.

Odredba “Don’t Ask, Don’t Tell” nastala je za vreme predsedničkog mandata Billa Clintona i još uvek je na snazi iako je sadašnji američki predsednik, Barack Obama, rekao da će ukinuti taj zakon. Dok im je u Americi zabranjeno služenje vojke, deklarisani homoseksualci i biseksualci smeju služiti vojsku u skoro svim zemljama na svetu, osim u Rusiji.

Tamo je, naime, njihovo služenje, baš kao i služenje narkomana i alkoholičara, zabranjeno u mirnodopsko vreme, ali se mogu regrutovati za vreme rata.

OSTAVI KOMENTAR