Start Stars Lady Gaga dominirala na ”2010 MTV Music Awards”

Lady Gaga dominirala na ”2010 MTV Music Awards”

SHARE

Na dodeli “2010 MTV Music Awards” Lady Gaga je bila apsolutna pobednica sa osvojenih osam nagrada, uključujući i onu za najbolji spot godine za pesmu “Bad Romance”!

U sali Nokia Theater u Los Anđelesu, na ceremoniji su jos nastupali i Linkin Park, Usher, Eminem, Kanye West, Justin Bieber, Drake, Paramore, B.o.B, Florence + The Machine, Jason Derulo, Mary J Blige…

Image Hosting by imagefra.me

Lady Gaga je osvojila 8 VMA nagrada uključujući i nagradu Video of the Year za pesmu “Bad Romance”. Pored ove, osvojila je nagrade i u kategorijama Best Pop Video, Best Dance Video, Best Female Artist, kao i u profesionalnim kategorijama za najbolju režiju, montažu i najbolju koreografiju. Iako je imao 8 nominacija, Eminem je osvojio samo dva moonwalker-a i to za spot “Not Afraid” u kategorijama Best Hip-Hop Video i Best Male Video. Očekivano u kategoriji Best New Artist nagradu je osvojio Justin Bieber za veliki hit “Baby”.

[youtube UtEaR1bevi0]

Image Hosting by imagefra.me

Najupečatljiviji nastup imala je Taylor Swift, a ove godine Kayne West je nije prekidao.

Kanye West se vratio na VMA pozornicu u pratnji balerina gde je uz ritam mašinu izvodio svoj novi hit „Runaway“, dok je Taylor Swift na njegovo proslogodišnje otimanje mikrofona dok je držala govor odgovorila svojim lirskim nastupom uz pesmu „Innocent“. Justin Bieber i B.o.B., Drake i Nicki Minaj imali su svoje debitantske nastupe na VMA. Ipak, apsolutna zvezda večeri bila je Lady Gaga.

Gaga je odmah na početku zakuvala stvari nagradom za Best Dance Video za “Bad Romance” i Best Collaboration za “Telephone” s Beyoncé, čime je pokrenula lavinu trofeja i, naravno, paradu jedinstvenih haljina koje su bile prekrasne, provokativne i jednako toliko komplikovane.

Image Hosting by imagefra.me

Noć je bila eksplozija visoke mode, a slavio se i Eminemov trijumfalni povratak na VMA pozornicu s povratničkim singlom, “Not Afraid.” Na pozornici je bio orkestar, hor pevača gospela i bubnjari, a kasnije mu se pridružila i Rihanna u njihovom zajedničkom hitu “Love the Way You Lie.”

Florence Welch iz Florence and the Machine ostavila je snažan utisak svojim debitantskim nastupom na VMA svojim energičnim izvođenjem hita “Dog Days Are Over”, kojim se probila u sam vrh muzičke scene. Jason Derülo je animirao publiku svojim rukavicama sa zelenim laserima dok je pevao “Ridin’ Solo”, a švedska plesna kraljica, Robyn, rasturila je svojim hitom “Dancing on My Own”.

A onda je došlo vreme za velike face. Jedna ikona – Cher, predala je nagradu novoj ikoni – Lady Gagi, za “Bad Romance”. Odevena u najmanju ruku bizarnu „mesnu“ haljinu, Gaga je rekla: “Nikad nisam mogla ni da pomislim da ću moliti Cher da pridrži moju mesnu torbicu”. Savladavajući emocije, Gaga je priznala da je bila nervozna kad je dolazila na show jer se bojala da će razočarati svoje voljene fanove. Naravno da ih nije razočarala, nego im je priredila još jedno iznenađenje najavivši naziv svog sledećeg albuma, Born This Way.

[youtube Fhew2aWmHEY]

Image Hosting by imagefra.me

Iako su se upoznali tek dan ranije, B.o.B. i Hayley Williams iz grupe Paramore bili su potpuno usklađeni tokom njihovog zajedničkog nastupa, s Brunom Marskom na klaviru, tokom izvođenja B.o.B.-jeve pesme „Airplanes” koja se pretvorila u emotivno izvođenje pesme “The Only Exception” Paramorea.

Kao što je obećano, Linkin Park su našli savršeno mesto za trijumfalni zvuk svog singla “The Catalyst,” prodavnicu ispred slavnog Griffith Park opservatorijuma u L.A.-u, gde su energično otpevali stihove o životu na ivici.

Listu nominacija predvodila je Lady Gaga koja je nominovana čak 13 puta, zatim Eminem sa ukupno osam nominacija, Florence and the Machine i B.o.B. su imali po 5 nominacija, Ke$ha tri, a Justin Bieber jednu nominaciju. Sa ovogodišnjih 13 nominacija, Lady Gaga je oborila dva rekorda – ona je sada vlasnica najviše ukupnih nominacija ikada za godišnje VMA, a takođe je postala i prvi “ženski izvođač” – osnosno, “izvođačica” – koja je sa dva različita video spota, “Bad Romance” i “Telephone”, nominovana u glavnoj kategoriji “Video of the Year”.

Dodela nagrada je održana u sali Nokia Theater u noći između nedelje na ponedeljak, a snimak dodele možete da gledate samo na MTV kanalu večeras, u 20h!

MTV Video Music Awards 2010 su osvojili:

    •    Video of the Year: Lady Gaga – Bad Romance
    •    Best Pop Video: Lady Gaga – Bad Romance
    •    Best Dance Video: Lady Gaga – Bad Romance
    •    Best Collaboration Video: Lady Gaga ft Beyoncé – Video Phone
    •    Best Female Video: Lady Gaga – Bad Romance
    •    Best Rock Video: 30 Seconds To Mars – Kings and Queens
    •    Best Male Video: Eminem – Not Afraid
    •    Best Hip Hop Video: Eminem – Not Afraid
    •    Breakthrough Video: The Black Keys – Tighten Up
    •    Best New Artist: Justin Bieber ft Ludacris – Baby
    •    Best Special Effects: Muse – Uprising
    •    Best Editing: Lady Gaga – Bad Romance
    •    Best Direction: Lady Gaga – Bad Romance
    •    Best Cinematography: Jay-Z & Alicia Keys – Empire State of Mind
    •    Best Coreography: Lady Gaga – Bad Romance
    •    Best Art Direction: Florence and the Machine – Dog Days Are Over

Pogledajte snimak dodele 2010 MTV VMA večeras od 20:00 na MTV

OSTAVI KOMENTAR