Start Stars Ko su najisplativije holivudske zvezde? II deo

Ko su najisplativije holivudske zvezde? II deo

SHARE

Nastavljamo sa listom od juče, da vidimo koji su to glumci koji Holivudu donose najviše novca.

Sledi vodeća petorka:

5. Cate Blanchett (27 dolara)
Image Hosting by imagefra.me

Zahvaljujući “Benjaminu Buttonu” i “Robinu Hoodu” koji su zajedno zaradili preko 700 miliona dolara i s obzirom na činjenicu da je Cate Blanchett plaćena znatno manje nego njene kolege Russell Crowe i Brad Pitt, na ovoj se listi našla na odličnom petom mestu sa 27 dolara zarade po uloženom dolaru.

4. Robert Downey Jr. (33 dolara)
Image Hosting by imagefra.me

Da je karijera Roberta Downeya nastavila putem pre velikog povratka, ne samo da ga ne bi sreli na ovoj listi već verovatno ne bi znali ni da je u životu. Ipak, nekada velika holivudska nada doživela je zasluženi comeback i pretvorio se u jednu od trenutno najvećih zvezda. Dva Iron Mana i Sherlock Holmes odličnu su prošli širom sveta i zajedno zaradili preko milijardu i po dolara, a pošto Downeyevi povratnički honorari nisu bili preterano visoki, ujedno se pokazao i kao prilično isplativ izbor.

3. Daniel Radcliffe (61 dolar)

Image Hosting by imagefra.me

U ovoj fazi Radcliffea je teško zamisliti u bilo čemu osim Harryu Potteru jer ovako veliki projekti imaju naviku “požderati” svoje zvezde i zauvek ih obeležiti. No, čak i ako se do kraja karijere nastavi pojavljivati u pozorištu i malim filmovima kao što je onaj o Rudyardu Kiplingu, ovaj čovek nema razloga za brigu. Serijal filmova o čarobnjaku dosad je zaradio preko pet i po milijardi dolara, njegovi su honorari krenuli od jednog miliona za prvi deo pa sve do 20 za poslednja dva nastavka. No, čak i uz velik honorar, Potter je mega-hit i svoju je zvezdu strpao među najisplativija tri glumca.

2. Anne Hathaway (64 dolara)
Image Hosting by imagefra.me

Burtonova “Alisa” na listu je strpala još jednu glumicu koja se osim u ovom filmu pojavila i u relativno uspešnoj niskobudžetnoj komediji “Bride Wars”. Glumici nikada nije nedostajalo angažmana, ali čini se da su i producenti nanjušili njenu isplativost te bi se do kraja iduće godine trebala pojaviti u još nekoliko potencijalno uspešnih filmova među kojima je “Valentine’s Day” i “Love and Other Drugs”.

1. Shia LeBeouf (81 dolara)

Image Hosting by imagefra.me

LeBeouf se već dve godine zaredom nalazi na vrhu liste najisplativijih glumaca, a ove godine to je postigao zahvaljujući četvrtom Indiani Jonesu i drugim Transformersima. Bez obzira što mislili o filmovima, oba su se pokazala kao klasični blockbusteri, a LeBeouf kao čovek koji očito zna izabrati filmove koji prolaze kod publike. Za prve Transformerse dobio je nešto manje od pet miliona dolara, taj se iznos znatno povećao za drugi deo sulude sage o robotima koji se pretvaraju u vozila i tuguju za vlasnikom koji odlazi na faks, a pošto smo osuđeni i na treći deo, verujemo da će se honorari popeti i do sigurnih 20 miliona dolara. Bilo kako bilo, LeBeouf je dobar s novcem, a vredi spomenuti i to da se pripremajući za ulogu u nastavku “Wall Streeta”, spanđao s brokerima koji su ga savetovali gde da uloži te je 20.000 pretvorio u 380.000 dolara.

OSTAVI KOMENTAR