Start Stars Ko su najisplativije holivudske zvezde? I DEO

Ko su najisplativije holivudske zvezde? I DEO

SHARE

U ovim kriznim vremenima američka filmska industrija verovatno je jedina koja ne mora posebno paziti na svaki dolar jer zarade sve češće prelaze iznose od milijardu dolara (recimo, treći nastavak “Priče o igračkama” već se pridružio rastućem broju filmova koji su prekoračili spomenuti iznos). Praksa isplaćivanja dvadeset miliona dolara po filmu i dalje je odlika najvećih, ali mnogi su se iznenadili videvši najnoviju Forbesovu listu na kojoj se ne nalazi uobičajena krema (Tom Hanks, Angelina Jolie, Tom Cruise, Brad Pitt, Will Smith itd.).

Autori liste uzeli su 36 glumaca s najvećom zaradom, svaki od njih morao se pojaviti u najmanje tri filma u poslednjih pet godina, a filmovi su se morali “otvoriti” u više od 500 bioskopskih dvorana. Animirani filmovi nisu uključeni. U obzir se uzeo budžet filma, konačna zarada (ulaznice, DVD-ovi, TV emitovanja) i kompletni glumački honorari. Konačni broj pokazuje koliko je studio zaradio za svaki uloženi dolar, a dominiraju žene koje su i inače lošije plaćene.

10. Sarah Jessica Parker (17 dolara)
Image Hosting by imagefra.me

Iako svi znaju da je reč o glumici koja u bilo čemu što nije “Seks i grad” tragično propada, njena uloga u dva nastavka popularne franšize dala joj je zasluženo deseto mesto na listi. Njen “Did You Hear About The Morgans” zaradio je samo 85 miliona (inače je reč o filmu od kojeg se javno ogradio i njen filmski partner Hugh Grant), ali sve je nadoknadila ulogom Carrie Bradshaw u filmovima koji su zajedno zaradili preko 700 miliona dolara.

9. Nicolas Cage (17 dolara)
Image Hosting by imagefra.me

Cage možda nije osoba koja se koristi kao primer kada je novac u pitanju (prvenstveno zbog svog megalomanskog trošenja koje ga je dovelo do ruba bankrota), ali njegov hit “Knowing” ostvario je zaradu od 190 miliona dolara s budžetom od samo pedeset. Naravno, filmski je budžet uspešno zadržan u granicama normale jer producenti nisu tražili angažman nekih daleko zahtevnijih glumaca.

8. Johnny Depp (18 dolara)
Image Hosting by imagefra.me

Depp je jedan od onih glumaca koji zarađuju daleko više od velike većine, ali redovno se pokazuje kao isplativa investicija. Alisa je prešla prag od milijarde, a čak je i Mannov netipični gangsterski film “Public Enemies” ostvario sasvim solidnu zaradu od preko 200 miliona dolara. Forbesov je zaključak da će Depp, nastavi li privlačiti publiku, i dalje opravdano nositi titulu jednog od najbolje plaćenih holivudskih glumaca. Što smo i pretpostavili.

7. Meryl Streep (21 dolar)
Image Hosting by imagefra.me

Omiljena glumica srednjovečnih žena već je godinama jedna od najsigurnijih holivudskih investicija jer mnogi i dalje smatraju da bilo šta čemu se pojavi ne može biti loše. “Mamma Mia” zaradila je preko 600 miliona, romantična komedija “It’s Complicated” oko 220, ali uprkos tome Meryl Streep još uvek ne zarađuje kao njene muške kolege pa postoji mogućnost da će je upravo povećanje honorara pomeriti s liste najisplativijih.

6. Jennifer Aniston (21 dolar)

Image Hosting by imagefra.me
Pravo je iznenađenje da se Jennifer Aniston uopšte našla na listi jer malo se ko može prisetiti kada smo je poslednji put videli u nekom bopskopskom hitu. Ipak, “He’s Just Not That Into You” (180 miliona na uloženih 25) i “The Bounty Hunter” (140 na uloženih 40) na bioskopskim blagajnama prošli su sasvim pristojno iako ih je kritika pokopala.

SUTRA SAZNAJ KO JE VODEĆA PETORKA NA LISTI NAJISPLATIVIJIH HOLIVUDSKIH ZVEZDA!

OSTAVI KOMENTAR