Start Stars Ko su najbolje K-pop reperke?

Ko su najbolje K-pop reperke?

SHARE

Američki časopis XXL predstavio je interesantan članak u kojem je odabrao svojih pet omiljenih K-pop reperki.

“Hip-hop je uvek imao važnu ulogu u oblikovanju K-popa. Modni stilovi, koreografija i muzika su pod jakim uticajem repa i hip-hopa, pa praktično svaka grupa ima barem jednog člana specijalizovanog za rep”, piše u XXLu. Evo i kojih pet devojaka oni smatraju za najbolje.

null

HyunA je nekad bila članica grupe Wonder Girls a sad je sastavu 4Minute, koji postiže zapažen uspeh. HyunA je uspešna i kao solistkinja i iza sebe ima nekoliko hitova kao što je “Bubble Pop”. Naravno, svetsku slavu stiče ovih dana zbog saradnje sa Psyom na pesmi “Gangnam Style”.

null

Minzy je članica izuzetno popularne grupe 2NE1, a poznata je po svojim plesnim sposobnostima i ima ogroman potencijal za solo izvođača. Ona važi za odličnu reperku i sjajno recituje rime Jay-Zja, Missy Elliot, Commona i drugih.

null

Kad su ostale bez HyunaAe, Wonder Girls su odličnu zamenu pronašle u Yubin. 23-godišnja devojka je doprinela da popularnost grupe naglo poraste, zahvaljujući hitovima kao što su “Nobody”, “So Hot” ili “Like This.”

null

CL voli sebe da zove “najopasnijom devojkom” ali zaista ima sve odlike superzvezde. Kao lidera grupe 2NE1 nju krase jak vokal i odlično repovanje, što je čini jednom od najvećih blaga K-popa. Lepe reče na njen račun imaju i Swizz Beats, odnosno will.i.am.

null

Tasha Reid više je R&B/hip-hop izvođač nego klasična K-pop zvezda, a u Koreji mnogi je smatraju najboljom reperkom, bez premca. Tasha je solo izvođač i iza sebe ima tri vrlo uspešna R&B albuma, kao i hip-hop projekat Gemini.

OSTAVI KOMENTAR