Start Stars Hot News! Wave istraživanje po drugi put u Srbiji

Wave istraživanje po drugi put u Srbiji

SHARE

U sali Beogradske filharmonije, održana je prezentacija istraživanja Wave 6, kojoj su prisustvovali predstavnici medija, domaćih i internacionalnih kompanija, i najuticajniji predstavnici online zajednice u Srbiji.

Wave 6 je najveće svetsko istraživanje o upotrebi društvenih medijima, u kome učestvuju 62 zemlje sveta. Već šest godina se sprovodi na globalnom nivou, a ove godine istraživanje je sprovedeno po drugi put i u Srbij, u organizaciji medijske agencije Universal Media (www.universalmedia.rs) i digitalne agencije Fastbridge (www.fastbridge.rs).

Wave svake godine indentifikuje ključnu razliku u odnosu na prethodne godine istraživanja, prepoznaje trendove, i daje smernice kompanijama kako da se na pravi način poežu sa potrošačima na društvenim medijima. Istraživanje je pokazalo da redovni korisnici interneta, više vremena provode online nego ispred televizora, da 91% gleda video klipove, 71% svakodnevno updejtuje svoj profil na društvenim mrežama, dok 76% posećuje profile prijatelja. Korisnicima društveni mediji najviše služe za razmenu poruka (78%) i pronalaženje prijatelja (74%), pokazalo je Wave istraživanje.

[youtube w3R-caLzlGE]

U sklopu Wave prezentacije održana je i panel diskusija, u kojoj su učestvovali predstavnici kompanija Coca-Cola, Carlsberg i Telekom Srbija, kao i najuticajniji pripadnici blogerske zajednice. Panelisti su podelili svoja iskustva u radu na društvenim medijima i njihov veliki značaj za brendove.
Wave je i ove godine uspeo da odgovori na najvažnija pitanja u sferi društvenih medija na internetu, zaključak je da snaga društvenih medija ne dolazi samo od broja korisnika, već i količine vremena koje oni na njima provodite.

Za više informacija o ovom događaju kontaktirajte:
Bojan Rendulić
Managing Director Fastbridge
Bojan.rendulic@fastbridge.rs
064/844 – 6634

OSTAVI KOMENTAR