Start Stars Hot News! Više od 600 litara „Imlekovog“ mleka i mlečnih proizvoda za devet ustanova...

Više od 600 litara „Imlekovog“ mleka i mlečnih proizvoda za devet ustanova za brigu o deci

SHARE

Inspektor Blaža, Ivana Zarić i Tamara Dragićević uručili u ime „Imleka“ mlečne proizvode deci iz Zvečanske.

Više od 600 litara mleka i mlečnih proizvoda dobilo je 621 dete iz devet ustanova za brigu o deci od kompanije „Imlek“ povodom 1. juna, Svetskog dana mleka. Tamara Dragićević, Inspektor Blaža i Ivana Zarić su u ime kompanije „Imlek“ odneli mleko i mlečne proizvode u Dom za srednjoškolsku i studentsku odmladinu pri Centru za zaštitu dece i odojčadi u Zvečanskoj ulici u Beogradu. Njih 25-oro obradovalo se poklonu i druženju sa poznatim muzičarem, glumicom i voditeljkom.
Mleko i mlečne proizvode kompanije „imlek“ dobilo je i 150 dece koja pohađaju Osnovnu školu za decu sa posebnim potrebama “Sava Jovanović Sirogojno”, 70 dece iz Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, 100 dece čiji su roditelji članovi Udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom “Plava školjka”, 45 dece iz Doma za nezbrinutu decu „Drinka Pavlović“, 60 dece iz Doma za nezbrinutu decu „Jovan Jovanović Zmaj“, 50 dece iz Doma za decu „Moša Pijade“, 30 dece iz Doma za decu „Dragutin Filipović Jusa“. A „Imlekove“ proizvode dobilo je i 91 dete u manastiru Svete Petke u Paraćinu.

Svetski dan mleka, 1. jun prvi put je u Srbiji obeležen prošle godine tako što su Udruženje proizvođača mleka i kompanija “Imlek” donirali 1.500 litara mleka deci u nekoliko ustanova za brigu o najmlađima. Svetski dan mleka obeležava se od 2000. godine, a ustanovila ga je Organizacija Ujedinjenih nacija za poljoprivredu i hranu (FAO) sa ciljem stalne promocije zdravog načina života uz pravilnu i uravnoteženu ishranu.

OSTAVI KOMENTAR