Start Stars Hot News! VIDEO: Shakira otvara SP u Južnoj Africi

VIDEO: Shakira otvara SP u Južnoj Africi

SHARE

Samia je naziv himne ovogodišnjeg Svetskog fudbalskog prvenstva koju uz latino divu Shakiru izvodi južnoafrički bend Freshlyground, a koja će biti izvedena na samom otvaranju Mundijala u junu u Johannesburgu.

[youtube mF_q7mcNAuI]

Kolumbijska pop zvezda je u saradnji s bendom Freshlyground snimila pesmu “Samia – Time for Africa” koja je toliko oduševila fudbalske čelnike da su je proglasili službenom himnom Svetskog prvenstva. Osim toga, Shakira bi pesmu trebala otpevati na službenom otvaranju i zatvaranju ovogodišnjeg festivala fudbala, najvažnije sporedne stvari na svetu.

Poslednjih se meseci neprestano piše o ceremoniji otvaranja ovogodišnjeg Svetskog prvenstva, a da će to biti događaj za pamćenje govori i činjenica da je za organizaciju svečanosti zadužena ekipa koja organizuje “Live 8” koncerte. Na koncertu povodom otvaranja trebale bi nastupiti brojne svetske zvezde, sa naglaskom na domaćim bendovima, a sam će događaj imati i humanitarni karakter te će se na njemu sakupljati sredstva za službenu dobrotvornu kampanju Svetskog fudbalskog prvenstva “20 Centara za 2010.”, kojom se [irom Afrike nastoji izgraditi dvadeset centara za javno zdravstvo, obrazovanje i sport.

OSTAVI KOMENTAR