Start Stars Hot News! VIDEO: John Travolta na Haitiju sa sajentolozima: Unesrećene leče terapijom dodira

VIDEO: John Travolta na Haitiju sa sajentolozima: Unesrećene leče terapijom dodira

SHARE

John Travolta sleteo je na Haiti s grupom sajentologa i timom lekara kako bi pomogao tamošnjim žrtvama zemljotresa.

Glumac je odleteo svojim Boingom 707 s Floride te sa sobom poneo oko 4 tone hrane i medicinskih potrepština s pomoću kojih bi lekari trebalo da pomognu unesrećenima. “Imamo mogućnost pomoći i napraviti nešto vezano za situaciju na Haitiju i jednostavno ne vidim zašto ne bih iskoristio ovaj avion kako bih pomogao”, rekao je glumac nakon sletanja na aerodrom u Port-au-Princeu.

[youtube KMGRWRb9rhQ]

“Dogovorio sam da se spustimo s misionarima i volonterima. Dovezli smo zalihu hrane. Moja crkva takođe je osigurala 80 medicinara i 30 dobrovoljaca. Avion smo već poslali pre nekoliko dana, a danas sam ja pilotirao, rekao je Travolta, koji bi sa humanitarne avanture trebalo da se vrati danas i sa svetom podeli utiske koje je prikupio na zemljotresom razrušenom Haitiju.

Sajentolozi će se pridružiti ostalim sledbenicima svoje crkve koji su prošle nedelje stigli na Haiti i nudili žrtvama da će ih izlečiti terapijom dodira. “Trenirani smo kao volonteri, koristimo proces nazvan ‘asistiranje’ pomoću kojeg pomažemo nervnom sustavu da poveže svoje glavne tačke i uspostavi komunikaciju”, rekla je jedna pripadnica Sajentološke crkve koja je prošle nedelje došla kako bi pomogla žrtvama potresa. Sajentolozi smatraju da psihoterapija nije dobar način za lečenje trauma, a psihijatre i psihologe smatraju prevarantima čije delovanje treba sprečiti.

OSTAVI KOMENTAR