Start Stars Hot News! Veliko srce Jona Bon Jovija: otvorio restoran za siromašne

Veliko srce Jona Bon Jovija: otvorio restoran za siromašne

SHARE

Dok mnoge zvezde samo kritikuju političare zbog porasta siromaštva u Americi, a ništa ne preduzimaju u vezi tog, Jon Bon Jovi odlučio je da nešto učini. Slavni muzičar i njegova supruga Dorothea otvorili su restoran za siromašne The Soul Kitchen čiji je moto “plati koliko možeš”.

Uredili su bivšu prodavnicu auto delova u restoran s gurmanskom ponudom u kojem će obrok moći da se zaradi volontiranjem. Za one koji žele da plate jelo, mogu da ostave onoliko novca koliko žele. Cene jela nisu nigde istaknute, zato svako može sam da prosudi koliko želi da plati.

Restoran je najnoviji projekt fondacije Jon Bon Jovi Soul koja je poslednjih godina sagradila oko 260 domova za osobe s niskim primanjima. “Kad sam čuo da svaka šesta osoba u ovoj zemlji ide na spavanje gladna, znao sam da je to novi projekt za fondaciju”, rekao je Bon Jovi na otvorenju restorana. Ističe kako mu je najvažnije da se osobe koje dolaze u restoran ne osećaju poniženo. “Ovo nije narodna kuhinja. Ovde možete doći uzdignute glave, jesti s priborom od srebra, a poslužiće vam se zdrav, hranljiv obrok. Ovo nisu hamburgeri i krompirići”, kaže roker koji najmanje jednom nedeljno volontira sa suprugom u narodnim kuhinjama gde najčešće pere sudove.

OSTAVI KOMENTAR