Start Stars Hot News! Večeras počinje Belgrade Calling

Večeras počinje Belgrade Calling

SHARE

Četvorodnevni muzički festival “Guarana Belgrade Calling”, na kojem će nastupiti neke od najvećih svetskih zvezda poput Public Enemy, Faith No More, The Sisters of Mercy, Ozija Ozborna i Džesi Džej, počinje večeras na Ušću koncertom domaćeg sastava S.A.R.S.

Photobucket

Na festivalu koji prvi put organizuje “Avalon produkcija”, blizu 200 muzičara nastupaće svake večeri do 30. juna, od 18 časova do 2 sata posle ponoći.
Nakon S.A.R.S-a, slede “Public Enemy”, “Dubioza kolektiv”, Example, Džesi Džej i “Orbital”. Drugog dana (28. 6) nastupaju “Sanatorium”, “Satyricon”, “Paradise Lost”, “Black Label Society”, “The Cult” i “Ozi Ozborn i Prijatelji”. Koncertom benda “Ugly Kid Joe” počinje treće festivalsko veče (29. 6), kada će svirati “The Horrors”, “Public Image Limited”, “The Darkness”, “Faith No More” i “The Sisters of Mercy”.

Photobucket

Organizatori očekuju svakog dana u proseku oko 15.000 posetilaca, a prema procenama i rezultatima prodaje izvan Srbije, čak 10.000 fanova iz svih zemalja Balkana, i šire, dolazi u Beograd. Najviše posetilaca očekuje se iz Hrvatske, Bugarske, Rumunije i Makedonije, dok za njima ne zaostaju mnogo ni Slovenci. Akrediotvano je oko 400 novinara iz zemalja Jugoistočne Evrope. Na Ušću je postavljena bina širine 44 metra i visine 20 metara, a iza nje je veliki bekstejdž u kome će boraviti skoro 1.000 ljudi. Kapije se svakog dana otvaraju od 17 časova, sa izuzetkom 28. juna kada će fanovi moći na festival da uđu već od 16 časova.
Takođe, samo 28. juna koncertni prostor će biti podeljen na P1, P2 i Fan Pit.

Photobucket

Svi koji ulaznice nisu još uvek kupili nemaju razloga za brigu, jer će se one po nepromenjenim cenama prodavati svakog dana do 29. juna na velikoj blagajni na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće. Pored blagajne nalazi se i mesto za sve one koji poseduju dvodnevnu ili trodnevnu ulaznicu, ili čak elektronsku ulaznicu kupljenu u inostranstvu ili putem Interneta, gde će im biti uručivane narukvice i posebne dnevne ulaznice.

Cene jednodnevnih ulaznica se kreću od 3.490 do 4.500 dinara, dvodnevna ulaznica košta 5.990, a trodnevna 7.990 dinara.

FOTO: SIPA
Izvor: b92.net

OSTAVI KOMENTAR