Start Stars Hot News! Ukletu kuću u Novom Pazaru čuva policija

Ukletu kuću u Novom Pazaru čuva policija

SHARE

Kuća Esa Vrujčanina u novopazarskom naselju Hadžet navodno je ukleta, a zbog nereda koji su nastali oko kuće morala je čak da interveniše policija. “Politika” javlja da se građani okupljaju oko kuće i klanjaju želeći molitvom da pomognu porodici Vrujčanin da se oslobodi duha, odnosno Đavola.

Policajci su sa dva automobila noćas čuvali “ukletu” kuću kako bi sprečili dalja okupljanja i nerede. Porodica je zamolila okupljene da im se ne zadržavaju pred kućom. Navodno su kod njih imami koji im čitaju delove Kurana, a neki od njih došli su čak i iz BiH.

Svedoci tvrde da duh najviše boravi na krovu, visok je dva do tri metra, obučen u belo i ne vidi mu se lice. Neki nagađaju da su se duh i Es Vrujčanin sukobili i da mu je duh pocepao košulju. Dok neki od suseda tvrde da je priča lažna, drugi pak podsećaju na verovanje da se tokom meseca Ramazana otvaraju vrata raja i anđeli posećuju one koji predano poste, a vrata pakla se zatvaraju i đavoli ostanu zavezani. Vernici tvrde da se ovako nešto prvi put događa u Novom Pazaru. “Politika” ističe da je naselje Hadžet sagrađeno na groblju muslimana streljanih 1944. i ’45. godine.

OSTAVI KOMENTAR