Start Stars Hot News! Ukidaju se Simpsonovi?

Ukidaju se Simpsonovi?

SHARE

Legendarna televizijska serija “Simpsonovi” mogla bi nakon 23 sezone da bude ukinuta. Razlog tome su pregovori između glumaca koji daju glasove likovima i televizije Fox koja već godinama emituje “Simpsonove” u glavnom terminu.

Direktori navodno žele da šestoro glavnih glumaca smanji plate za 45 posto ti najavljuju da će, ukoliko ne dođe do dogovora, ukinuti seriju. Glumci su ultimatum dobili u ponedeljak, nakon što su prošle nedelje ponudili da će prihvatiti smanjenje plate za 30 posto, u zamenu za procenat od prihoda koje serija ostvaruje.

Šestoro glavnih glumaca Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith , Hank Azaria i Harry Shearer zarađuju oko 8 miliona dolara godišnje, ali ne dobijaju ništa od ogromnih prihoda koje “Simpsonovi” ostvaruju od prodaje DVD-a, majica, kutija za hranu, poštanskih marki, filmova i video igara. Povišice su dobili još 2008. godine. Tad su im plate porasle s 360 hiljada dolara po epizodi na 500 hiljada dolara. Većina glumaca ima i druge projekte pa se povremeno pojavljuju u drugim televizijskim serijama. Portparol televizije Fox nije komentarisao glasine kao ni tok pregovora s glumcima.

OSTAVI KOMENTAR