Start Stars Hot News! U Malawiju blokirali izgradnju “Madonnine škole”

U Malawiju blokirali izgradnju “Madonnine škole”

SHARE

SIPAUSA30053243_000012

Madonnine humanitarne aktivnosti u Malaviju neprestano nailaze na probleme. Nakon optužbi da je nezakonito usvojila dečaka 2006, jer nema malavijsko državljanstvo i problema oko usvajanja Mercy James, sada lokalno stanovništvo protestuje protiv izgradnje škole za devojčice.

Da bi zbrka bila veća, u sve se umešala malavijska vlada koja je najavila da će uhapsiti protestante koji blokiraju izgradnju škole vredne nekoliko miliona dolara. Oko 140 stanovnika sela, nedaleko od grada Lilongwe, gde se gradi akademija, traži više novca za zemlju koju je vlada iznajmila Madonninoj dobrotvornoj organizaciji “Raising Malawi” na 99 godina. Gradnja je započela prošlog meseca, a pop kraljica je obećala da će slične škole izgraditi u nekoliko afričkih zemalja, ukoliko projekat uspe.

“Protestujemo jer smatramo da nas je vlada i organizacija raising Malawi prevarila. Raniji dogovori o plaćanju zemljišta su poništeni i sada nam kažu da nam ta zemlja uopšte ne pripada”, rekao je seoski starešina Chinkhota. “Moji ljudi nisu dobili dovoljno novca da bi kupili poljoprivredno zemljište na nekom drugom mestu i tako nastavili sa svojim životima”, kaže starešina, iako nadležno ministarstvo tvrdi da je cena zemljišta određena na osnovu tržišnih cena.
Madonna se još nije oglasila u vezi sa ovom aferom, ali uporna kraljica popa očito ne vidi da joj humanitarne akcije jednostavno ne leže, pogotovo ne u Malawiju….

OSTAVI KOMENTAR