Start Stars Hot News! U inat hejterima: Zašto je baš sjajno što slušaš Biebsa, 1D, Selenu…

U inat hejterima: Zašto je baš sjajno što slušaš Biebsa, 1D, Selenu…

SHARE

One Direction Performs On "Today" Show

Koliko puta ti se desilo da te neko omalovažava, govoreći da ne bi trebalo da slušaš Justina Biebera, Selenu Gomez, One Direction, Taylor Swift, ubeđujući te kako bi ti bilo pametnije da slušaš neke “kul” rokere ili nešto slično? BRAVO će ti navesti razloge zašto hejteri nisu u pravu!


1. Koliko su ti puta rekli da su One Direction ili Justin Bieber “čista komercijala” i da ne mogu da se porede sa “ozbiljnim” bendovima? Da pojasnimo nešto – ono što hejteri vole da zovu “komercijala” jesu pevači i grupe koje diskografske kuće bukvalno proizvode da bi se tebi svidele, umesto da se muzikom bave iz ljubavi. Ono što ti možeš da im kažeš jeste da na jednog Justina Biebera dolazi na hiljade drugih pevača koji zajedno nikad neće postići ni delić ono što on čini, baš kao što ni najveći muzički stručnjaci na planeti ne bi mogli da stvore bend koji može da konkuriše One Direction. One Direction i Justin Bieber nisu popularni zato što je neko publici isprao mozak, nego jer je publika njih sama prihvatila, kao što je odbacila na hiljade njihovih kopija. Oni su dakle jedni, jedini i neponovljivi! Njih nije imao ko da gura – svi oni potiču iz prosečnih ili čak siromašnih porodica (Justin, Selena…) i jedino su svojim upornim radom i talentom stigli tu gde jesu danas.

Justin Bieber Heats Up Shanghai on World Tour

2. Koliko puta su ti rekli da nije kul slušati pop muziku, već da je bolje da pređeš na neki rok ili nešto slično? Na TeenTalk konferenciji održanoj u četvrtak, naš ugledni muzički kritičar Petar Janjatović rekao je nešto sjajno tim povodom – “Metallica je pop bend”, misleći pritom na to da i ovi legendarni metalci baš kao i One Direction imaju na desetine velikih hitova i milione fanova širom sveta. Ne postoji dakle bolji ili lošiji žanr muzike – postoje samo dobre i loše pesme i dobri i loši muzičari!

2013 Brit Awards

3. One Direction, Justin Bieber, Selena Gomez, Demi Lovato, Taylor Swift… stvaraju muziku koju ti voliš, zato što su to zvezde tvojih godina, koje pevaju o stvarima bliskim tebi. Hejteri često kažu kako oni sami ne stvaraju svoju muziku, ali ti znaš da to nije tačno – znaš da je Justin napisao jako puno pesama, znaš da je Selena radila na svakom tekstu koji je završio na njenom albumu “Stars Dance”, znaš da je Taylor Swift dobila već šest nagrada za najbolje tekstopisca godine, a tek su joj 23…znaš i koliko je lepih i iskrenih pesama napisala Demi Lovato. Na kraju, znaš i da momci iz One Directiona sve više sami rade svoju muziku, ali se ne stide da zatraže pomoć od svojih kolega kako bi naučili nešto novo i postali još bolji.

Exclusive... Demi Lovato Performing Live At The Microsoft Store Opening In Burlington

4. Biebs, Sel, Taylor, Demi i druge pop zvezde o kojima najviše tražite da pišemo često vas upućuju na svoje muzičke idole i tako šire krug izvođača koje slušate. Ako Niall Horan kaže da je U2 kul, hoćeš li poslušati neku pesmu ovog benda? Ako Harry Styles kaže da mu se jako dopada bend “1975” ili ako Justin navede kao svog idola Michaela Jacksona, naravno da će mnogi fanovi početi da slušaju i tu muziku. Dakle, prateći svoj omiljeni bend/pevača, konstantno imaš priliku da proširiš svoje interesovanje za muziku.

Madrid: Selena Gomez Concert

5. Na kraju, slušajući svoje omiljene izvođače, ti ne samo da na najlakši mogući način učiš daleko najvažniji strani jezik, engleski, već se i kloniš mnogih muzičkih “zvezda” sa naših prostora, koje nisu vredne pominjanja a pune cele stadione, a čiji tekstovi, (često pokradena) muzika i sama pojava promovišu najgore moguće vrednosti. Ovih dana bilo je divno videti kako Directioneri iz Srbije uporno preko tvitera zovu 1D u Srbiju ali i to što im pružaju podršku i fanovi iz Hrvatske, BiH, Makedonije, Crne Gore, pa čak i Poljske, Albanije – zar nije sjajno što jedan bend spaja toliko ljudi? Sigurni smo da isto važi i za Selenatore, Smilere, Swiftyje, Beliebere… E, baš zbog toga, BRAVO se trudi da vas sluša i bori se zajedno sa vama da muzika koju volite stigne u naše krajeve. Budite i dalje sa nama – zajedno možemo mnogo!

Autor: Life Content
FOTO: FAME

OSTAVI KOMENTAR