Start Stars Hot News! Tvorac “Simpsonovih” otkrio gde se nalazi pravi Springfild

Tvorac “Simpsonovih” otkrio gde se nalazi pravi Springfild

SHARE

Matt Groening, tvorac najdugovečnije crtane serije “The Simpsons” u intervjuu za Smithsonian Magazine napokon je otkrio koji je Springfild inspirisao gradić u njegovoj seriji. Reč je o Springfildu iz države Oregon.

null

Priča o Homeru Simpsonu i njegovoj porodici postala je deo opšte kulture, međutim mnogi do sada nisu sa sigurnošću mogli reći na kojem je Springfildu utemeljen. “Nazvao sam Springfild prema Springfildu u Oregonu. Jedini je razlog to što sam kao dete gledao seriju “Father Knows Best” čija je radnja takođe smeštena u gradiću imena Springfild. Uvek sam zamišljao da je reč o Springfildu koji se nalazi 160 kilometara od rodnog Portlanda. No, kada sam odrastao, shvatio sam da su to ime izmislili. Isto tako, shvatio sam i da je Springfild najčešće ime grada u Americi pa sam mislio da će biti zabavno kada svi pomisle da se radi o njihovom Springfildu”, rekao je Groening.

null

Imena članova porodice Matt je takođe pozajmio iz vlastite porodice, ali svoje je ime iz Matt promenio u Bart. Međutim, inspiracija Oregonom nije stala tu. Groening je nazvao mnoge likove prema nazivima ulica u Portlandu (velečasni Lovejoy, školski nasilnik Kearney i Ned Flanders), a porodica živi u ulici koja se zove isto kao i ulica u kojoj je Groening živeo kao dečak – Evergreen Terrace.

OSTAVI KOMENTAR