Start Stars Hot News! The Prodigy i ratnički ples na EXIT-u

The Prodigy i ratnički ples na EXIT-u

SHARE

EXIT R:evolucija se širi iz dana u dan, pa će tako po prvi put u istoriji EXIT-a biti održan festival unutar festivala. Warriors Dance festival, koji je u prethodnih nekoliko godina okupio više stotina hiljada ljudi na tri različita kontinenta, i čije je prošlogodišnje izdanje u Srbiji nominovano za najbolji novi evropski muzički festival, biće održan ove godine 12. jula u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi u okviru EXIT festivala.

Warriors Dance veče na EXITu predvodiće kultni sastav The Prodigy, koji su ujedno i osnivači ovog festivala, a pored njih nastupiće i već najavljeni DJ Fresh sa svojim live bendom, Feed Me (DJ set), The Protoypes, Brookes Brothers, kao i najnoviji članovi R:Evolucije, sastavi South Central i Eyesburn.
“Beogradski Warriors Dance Festival je bio neverovatno iskustvo”, navodi se u saopštenju grupe The Prodigy. “Dobili smo na hiljade pisama fanova koji su insistirali da se Warriors Dance i ove godine desi u Srbiji, i nije bilo boljeg izbora nego da ovogodišnje izdanje održimo u okviru EXIT-a, jednog od najpriznatijih svetskih muzičkih festivala. Neki od naših najboljih nastupa su se desili upravo na EXITu i nikako nismo želeli da propustimo ovogodišnje revolucionarno izdanje festivala”, dodaje se u saopštenju.
Posle dva nastupa koji su okarakterisani kao jedni od najboljih u istoriji EXITa, The Prodigy dolaze u sasvim novom izdanju, u okviru putujućeg festivala Warriors Dance, praćeni velikim brojem vrhunskih izvođača i scenografijom koja ima za cilj da dočara slobodu duha i napravi pozornicu za audio-vizuelni doživljaj koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Warriors Dance donosi eksplozivnu mešavinu jakih bitova i režećih gitara, vanvremenske dance hitove grupe The Prodigy i fuziju muzičkih pravaca koji dižu atmosferu do vrhunca i dalje, čineći ga jedinstvenim festivalskim iskustvom. Cela tvrđava će biti dekorisana urbanim umetničkim instalacijama i stotinama Warriors Dance zastava koje će najaviti i dati podlogu nadolazećem spektaklu.
Liam Howlett, Keith Flint i Maxim Reality neguju jake veze sa srpskom publikom koja i dalje pamti nezaboravni beogradski koncert iz 1995. godine, koji je ujedno bio i njihov prvi internacionalni nastup, ali i šou koji su dvaput pravili na Petrovaradinskoj tvrđavi. Od domaćina Warriors Dance-a se očekuje da izvedu sve hitove koji obeležili njihovu karijeru, poput “Firestarter”, “Smack My Bitch Up” i “Voodoo People”, ali i pesme sa najnovijeg albuma koji nosi radni naziv “How To Steal A Jet Fighter”.

Uz The Prodigy, na glavnoj bini EXITa nastupiće i DJ Fresh u vidu ekskluzivnog živog nastupa sa svojim bendom koji predstavlja jednu od najtraženijih festivalskih atrakcija ovog leta.
EXIT sa ponosom predstavlja i nastupe sastava South Central, kao i legendi domaće scene, grupe Eyesburn. South Central duguju svoj planetarni uspeh Liamu Howlettu koji im je uputio poziv na saradnju videvši njihov performans. Iza sebe imaju koncerte uz The Prodigy, Rage Against The Machine i Pendulum, kao i remikse za DJ Fresha, Steve Aokija i, naravno, The Prodigy. Eyesburn su oduševili svoju široku bazu fanova povratkom na scenu posle dužeg odsustva i od njih se očekuje žestoka svirka.
Krug izvođača će zatvoriti već najavljeni Feed Me, The Prototypes i Brookes Brothers, koji brane čast UKF Musica.
Na EXITu vas čeka pet dana provoda koji će obeležiti 2013. i nastupi zvezda kao što su Atoms For Peace, Bloc Party, CeeLo Green, Fatboy Slim, Snoop Dogg aka Snoop Lion, Chase & Status DJ set & Rage, Diplo, Dubfire, Eric Prydz, Jeff Mills, Rudimental live, SBTRKT, Seth Troxler, ali i preko 500 drugih na više od 15 festivalskih bina.

OSTAVI KOMENTAR