Start Stars Hot News! Teen Talk 2013: “Odgovori na pitanja koja se prećutkuju“

Teen Talk 2013: “Odgovori na pitanja koja se prećutkuju“

SHARE

vesna brzev curcic,psiholog, 1410 2011 beograd, foto:v.danilov

Do početka “Teen Talka“, konferencije magazina “Bravo“ o društvenim, kulturnim, konzumentskim i komunikacijskim potrebama i očekivanjima generacije od 13 do 19 godina – ostalo je još tačno deset dana.

Među brojnim stručnjacima iz oblasti medija, filma, psihologije, sociologije, muzike i sporta, koji su potvrdili učešće na “Teen Talku“, danas smo porazgovarali s gospođom Vesnom Brzev-Ćurčić, specijalistom kliničke psihologije. Ona nam je, u kratkim crtama, obrazložila koncepciju svoje studije pod nazivom “Is 10 The New 15? Zamke i zagonetke ubrzanog odrastanja“, a koja je na programu u 10 časova i 30 minuta:
“Program je zamišljen na način koji pokriva kako uzrast mladih koji čitaju časopise namenjene njima, tako i razvojne faze, problematiku, unutrašnje psihološko-sociološke dileme mladih, kao i njihovo funkcionisanje u svetu koji se menja vrtoglavom brzinom,“ kaže gospođa Brzev-Ćurčić. “Ovako koncipiran, program može da odgovori na niz pitanja koja se postavljaju, ali i prećutkuju. Njegova sveobuhvatnosrt kao i akcenat na zdravim kapacitetima mladih, omogućava i bolje sagledavanje potencijalnih zamki, u njihovom odrastanju kao i moguićnosti preventivnog delovanja.“
Konferencija “Teen Talk 2013: What ‘Digital Native’ Generation Wants” održaće se 17. oktobra u Domu omladine Beograda, a među predavačima i panelistima naći će se i veliki broj javnih ličnosti koje su se u svom radu bavile ovom temom.

Biografije svih učesnika konferencije možete pročitati na linku:
http://www.bravo.rs/teentalk/ucesnici.html

Foto: privatna arhiva

(Na fotografiji: Vesna Brzev Ćurčić, psiholog)

OSTAVI KOMENTAR