Start Stars Hot News! Teen Talk 2013: „Nove tehnologije zbližavaju nas više nego ikad ranije!“

Teen Talk 2013: „Nove tehnologije zbližavaju nas više nego ikad ranije!“

SHARE

Panel 1

Samo tri dana pred početak konferencije Teen Talk, razgovaramo s učesnicima panel-diskusije „Od stripa do ‘Klipa’ – Šta srednjoškolci danas kriju ispod klupa“, koja je na programu 17. oktobra u 9.20 sati.

Uros Zoric

Uroš Zorić, administrator za elektronsko poslovanje u Telenoru, kaže nam da se nove tehnologije se često dovode u spregu sa otuđenjem, i dodaje: “Na panelu ‘Od stripa do klipa’ očekujem priču o tome na koji način bi trebalo tu percepciju ispraviti i pokazati kako nas nove tehnologije sad zapravo zbližavaju više nego ikada ranije”.

Gordana Fiket Đurković, koja na Teen Talk dolazi ispred “Čarobne knjige”, izdavačke kuće veoma popularne među tinejdžerima, dala nam je sledeću izjavu: “Žanrovska literatura – horor, krimići, epska i naučna fantastika – kao i stripovi, omiljen su izbor upravo tinejdž-generacije. Knjigu treba još više približiti mladima, jer čitanje navodi na razmišljanje, koje je danas retka delatnost – svi imamo mišljenje o svemu, a uopšte ne razmišljamo svojim glavama.”

mimi ravensbourne

Mimi Vlaović, najmlađa spisateljica izdavačke kuće “Laguna”, jedna je od petoro pripadnika tinejdž generacije koji će se kao panelisti pojaviti na konferenciji Teen Talk: “Veoma me raduje učešće na Teen Talku, zato što se retko desi da i tinejdžeri i odrasli mogu da predstave svoju stranu priče – i to na kvalitetan način.”

aleksa 2

Mimin vršnjak, novosadski srednjoškolac Aleksa Balašević, sin proslavljenog kantautora Đorđa Balaševića, dao nam je opširno i zanimljivo viđenje svog učešća na našoj konferenciji: “Iskreno se radujem što će mi se pružiti prilika da se s vršnjacima sretnem u situaciji koja se razlikuje od uobičajenih. I iskreno se pribojavam da ponovo neću dospeti da kažem sve što sam zamislio.
Znam da će na konferenciji biti potpuno različitih stavova i mišljenja, ali to i jeste ono u čemu smo isti: želja da budemo različiti.”

Osamnaestogodišnji Novosađanin dalje kaže da svoje učešće na Teen Talku shvata kao jednu novu, izazovnu vrstu ispita, i dodaje: “Čudnog ispita na kom se raduješ što pitanja ne znaš unapred. Ne kažem da ne treba da menjamo svet. Ali mislim da je red da se s njim prvo upoznamo. Uostalom, promeniti nešto je i lakše nego ga popraviti, to znam iz nešto malo mehaničarske prakse. A ako su ljudi ono što pokreće svet – onda bar za rezervne delove ne moramo brinuti”, izjavio je Aleksa.
“Postoji verovatno i puno dobrog oko nas. Nije moguće da svi koji su imali godina koliko ih mi imamo sad, nisu ostavili i ponešto što vredi. Svi znaju za one crteže na kojima treba naći deset grešaka. Hajde da se uhvatimo posla da na crtežu ovog vremena pronađemo deset ispravnih stvari.
Naša iskustva možda i nisu velika, ali sto malih iskustava je već jedno poprilično iskustvo.
Možda je kod svakog od nas delić tajne mape. Možda će po toj mapi, ako je sklopimo, bar jedan od hiljadu onih koji tumaraju od kafića do kafića, pronaći svoje mesto.”

Da podsetimo, konferencija pod nazivom “Teen Talk 2013: What ‘Digital Native’ Generation Wants” održaće se 17. oktobra u Domu omladine Beograda, a među predavačima i panelistima naći će se i veliki broj javnih ličnosti koje su se u svom radu bavile ovom temom.

Sve detalje o konferenciji kao i kontakt-adresu za prijavu učešća možete pronaći OVDE.
Biografije učesnika Teen Talka možete pročitati OVDE.

OSTAVI KOMENTAR