Start Stars Hot News! Teen Talk 2013: “Korak ka tolerantnijoj komunikaciji“

Teen Talk 2013: “Korak ka tolerantnijoj komunikaciji“

SHARE

ILLUSTRATION : adolescente / teenager

Pripreme za “Teen Talk” u punom su jeku, a među brojnim stručnjacima koji će se pojaviti na konferenciji koju organizuje naš magazin, danas smo porazgovarali sa učesnicima panel-diskusije “WOW – LOL!: Kako tinejdžeri komuniciraju između sebe i sa ‘spoljnim svetom'”, koja je na programu 17. oktobra u 14 časova i 40 minuta.

Naš eminentni psihoterapeut Dr Zoran Milivojević tvrdi da su tehnološke promene značajno promenile načine komuniciranja mladih i dodaje: “Konferencija ‘Teen Talk’ odlična je prilika da se s različitih strana osvetli kakva je naša generacija tinejdžera – da se učini razumljivijom starijim generacijama, ali i samoj sebi.”

Tanja Peternek

Tanja Peternek Aleksić, autorka popularne emisije RTS “TV Lica… Kao sav normalan svet”, pojaviće se na “Teen Talku” kao majka dve tinejdžerke, a o svom učešću u diskusiji rekla nam je sledeće: “Imala sam dilemu da li da prihvatim poziv za ovaj panel, a onda me je s dve rečenice ubedila moja mlada rođaka Tijana, studentkinja arhitekture. Rekla je: ‘Pa, to zvuči baš zanimljivo. Ja bih došla da slušam taj razgovor. Zapravo, doći ću sigurno.’ Nadam se da će mlada publika voleti da čuje jednu mamu koja ne voli dresiranje dece, vežbanje strogoće i ostvarivanje ličnih neostvarenih ambicija kroz podmaladak…”

Violeta Babić, lektor u izdavačkoj kući “Kreativni centar“ i autorka brojnih knjiga i priručnika za mlade, s optimizmom očekuje konferenciju i kaže: “Verujem da će ‘Teen Talk’ podstaći mlade u uzrastu od 13 do 19 godina na razmišljanje o sebi, o odrastanju, o nasilju kojeg je sve više među decom, o pristojnosti, koje sve manje ima, o tome kako se ponašaju, šta čitaju, da li dovoljno čitaju, kako govore i umeju li uopšte (dobro) da se izražavaju. Takođe, mislim da će se konferencijom generalno skrenuti veća pažnja javnosti na srpske tinejdžere i na njihova očekivanja. Nadam se da će ‘Teen Talk’ uspešno uticati i na društvo da bi povelo više računa o boljem vaspitanju mladih.”

Irena Dubak

Za kraj, reč dajemo Ireni Dubak, moderatoru diskusije i osnivaču udruženja “Kuća postignuća” (www.kucapostignuca.org): “Očekujem da ćemo na panel-diskusiji razmeniti iskustva sadašnje i nekadašnje komunikacije (primereno generacijskom spektru gostiju) i zajednički se fokusirati na to šta svako pojedinačno može da uradi kako bi doprineo bržem i adekvatnijem prilagođavanju starijih generacija novim tehnološkim trendovima, a mlađim generacijama tolerantnijoj komunikaciji i kulturnijem i bogatijem vokabularu.”

“Teen Talk 2013: What ‘Digital Native’ Generation Wants”, konferencija magazina BRAVO o društvenim, kulturnim, konzumentskim i komunikacijskim potrebama i očekivanjima generacije od 13 do 19 godina, održaće se 17. oktobra u Domu omladine Beograda, a među predavačima i panelistima naći će se i veliki broj javnih ličnosti koje su se u svom radu bavile ovom temom.

Biografije svih učesnika konferencije možete pročitati na linku:
http://www.bravo.rs/teentalk/ucesnici.html

Foto: Sipa, privatna arhiva

OSTAVI KOMENTAR