Start Stars Hot News! Svetski dan čistih ruku – “Budimo čisti za pet”

Svetski dan čistih ruku – “Budimo čisti za pet”

SHARE

Edukativna akcija kompanije Henkel „Budimo čisti za pet“ o važnosti vođenja higijene, pokrenuta u oktobru 2009. godine, posle Beograda i Kruševca , širi se i na druge gradove u Srbiji.

U susret Svetskom danu čistih ruku koje se obeležava 15. oktobra, kompanija Henkel je u četvrtak, 13. oktobra poklonila edukativnu predstavu o važnosti higijene i bolestima prljavih ruku učenicima nižih razreda osnovne škole „Dušan Jerković“u Inđiji.
Alarmantni su podaci da svaki četvrti stanovnik Srbije ne pere ruke redovno, skoro polovina se tušira manje od tri puta nedeljno, a svaki drugi građanin nema naviku da zube pere svaki dan.

Od kada je akcija pokrenuta 3500 učenika nižih razreda 14 beogradskih škola i 350 đaka osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Kruševca imalo je priliku da pogleda kratku predstavu i odsluša edukativno predavanje doktorke specijaliste o značaju pravilnog održavanju higijene.
Glumca Valentina Velkov, koja je ujedno i osmislila predstavu, i glumac Stevan Mrđenović đacima su na zabavan način ukazali na važnost redovnog održavanja higijene dok je specijalista interne medicine dr Lidija Jevđić deci govorila o posledicama neodržavanje higijene. Najmlađi osnovci iz škole „ Dušan Jerković“ su kroz zanimljive skečeve mame i sina Borka koji ne voli da se kupa, saznali šta može da im se desi ukoliko ne vode računa o higijeni.

Kompanija Henkel pokrenula je akciju „Budimo čisti za pet“ u oktobru 2009. godinu povodom Svetskog dana čistih ruku. Kao proizvođač vodećih brendova u oblasti kozmetike, detergenata i kućne hemije i adheziva i tehnologija kompanija Henkel, na ovaj način pokazuje da je odgovorna kompanija koja brine i o edukaciji najmlađih.

OSTAVI KOMENTAR