696
Start iz snova: “Igre gladi” zaradile 214 miliona dolara za vikend

Start iz snova: “Igre gladi” zaradile 214 miliona dolara za vikend

696
SHARE

Akciona atrakcija “Igre gladi” pokorila je američke blagajne, inkasirajući rekordnih 155 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja, javlja BBC.

null

Dodamo li na to i zaradu u svetskoj distribuciji, dolazimo do iznosa od 214 miliona dolara. Međutim, gledamo li u okvirima američkog boks ofisa, to je najbolje otvaranje filma koji nije u nastavcima i treće najbolje svih vremena. Bolje od “Igra gladi” prošlo je samo finale “Harryja Pottera” koje je zaradilo 169.2 miliona dolara i “Mračni vitez” koji je u prvom vikendu prikazivanja skupio iznos od 158.4 miliona.

null

“Igre gladi” nailaze na stalna poređenja s popularnom “Sumrak sagom”, a sad je i prvi vikend prikazivanja posvedočio da smo na početku nove ere, obzirom da je najgledaniji film “Sumraka”, “Sumrak saga: Mladi Mesec” u svom prvom vikendu prikazivanja zaradio 141 milion dolara.

16 KOMENTARA

  1. JEDVA CEKAM!!! :DDDDDDDDDDD
    Nemanja nemoj da seres! Kako si uopste pogledao film kada nije izasao u Srbiji? -.- Svi moji prijatelji iz drugih drzava mi kazu da je film bio extra a i procitala sam knjige po kojima je film baziran tako da nemoguce da je los! Ovo je film koji se radi o prezivljavanju, ako ti oces romansu idi gledaj Sumrak! .I.
    Savetujem onima koji planiraju da pogledaju film da prvo procitaju knjigu, jer cete onda bolje razumeti. :)

  2. Molim sve koji zele da komentarisu film da prvo procitaju sve 3 knjige ili da ga bar prvo pogledaju a da do tad cute…svi koji su procitali znaju da sam u pravu kada kazem da je knjiga SAVRSENA!!! a naravno da se i od filma ocekuje nista manje :D PEETA <33333333333333

  3. Ipak ovo je film o prezivljavanju, najvaznije je da su svi zivi i srecni, a ne ko ce s biti s kim… A i bilo bi lepo da svi uzivamo u filmu, a ne kao Twilight i The Vampire Diaries da se poubijamo zato sto neko nije zavrsio sa nekim. xD (Volim TVD, ali ipak fanovi stvarno mogu da nerviraju sa “STELENA” i “DELENA”)

  4. Nemojte ih porediti sa Twilightom, potpuno je drugačija i priča i zaplet i sve, gledala sam oba i volim oba (The Hunger Games vise), i price, osim 2 momka, nemaju VEZE jedna s drugom.
    Isla sam juce na premijeru i bilo je savrsenooooo

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.