Start Stars Hot News! Spektakularno otvaranje Exit-a uz Nilea Rodgersa i Chic!

Spektakularno otvaranje Exit-a uz Nilea Rodgersa i Chic!

SHARE

Nile Rodgers

Otvaranje EXIT-a 2013 obeležiće jedno od najznačajnijih imena u istoriji savremene muzike i, za mnoge, najveći producent svih vremena. U sredu, 10. jula, na spektakularnom početku R:Evolucije na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće Nile Rodgers i njegov originalni bend Chic.

Ko je Nile Rodgers? Teško je naći dovoljno velike i precizne reči koje bi opisale značaj njegovog muzičkog stvaralaštva. Nećemo preterati ako kažemo da će biti zabeležen u istoriji kao jedan od ljudi koji su najviše uticali na tokove razvoja popularne muzike. Dovoljno je reći da je producent, kompozitor i gitarista koji stoji iza najvećih uspeha, singlova i albuma velikana kao što su David Bowie i Duran Duran, čovek koji je stvorio Madonnu, za koga su se otimali giganti kao što su Mick Jagger i Michael Jackson. Čovek koji dokazuje svoju savremenost i činjenicu da je najveći vizionar kog je plesna muzika ikad imala i time što stoji iza najnovijih hitova Daft Punk-a -“Get Lucky” i “Lose Yourself to Dance”, kao i radom sa imenima kao što su Chase & Status, Avicii ili Felix da Housecat. Imena koje je proslavio ili sa kojima je intenzivno sarađivao uključuju i Sister Sladge, Eric Clepton, Robert Plant, Diana Ross, B-52s, INXS i mnoge, mnoge druge.
Kako biste otkrili neke od hitova za koje je zaslužan veliki Nile Rodgers, pogledajte sledeći video:

Chic, Nile-ov originalni bend, predstavlja jednu od najznačajnijih pojava u pop i disko muzici ikada. Njihove hitove ste čuli million puta, a isto toliko puta su semplovani – “Good Times”, “Dance, Dance, Dance”, “Everybody Dance” i posebno “I Want Your Love” i “Le Freak”, sa nezaboravnim pokličem “aaah, freak out”, predstavljaju temelj savremene dance muzike. Uvertiru za disko eksploziju pružiće nevorovatni glasovi iz Viva Vox hora, koji se pretežno bave a cappella (bez instrumenata) obradama pop-rok muzike uz pratnju bitboksa. Glasovi ovog hora eksperimentišu sa različitim muzičkim žanrovima i pomeraju granice nemogućeg kada je u pitanju ljudski glas!

Posebno ističemo da će promo cena za otvaranje festivala iznositi 1000 dinara (za one koji do sada nisu obezbedili komplet ulaznica), a sve u cilju približavanja EXIT-a svim građanima Novog Sada i Srbije. I to nije sve! Celokupan prihod od prodaje ulaznica za otvaranje festivala biće namenjen obnovi i promociji turističkih kapaciteta Petrovaradinske tvrđave.

Petodnevne ulaznice za Exit biće dostupne po promotivnoj ceni od 5.990 dinara sve do 1. jula do ponoći. Nakon ovog perioda, od 2. jula, cena ulaznice će iznositi 6.990 dinara i moći će da se kupi do 9. jula do ponoći. Od 10. jula cena ulaznice za sve dane iznosiće 11.990 din. Akcija za studente i srednjoškolce koji još uvek mogu da kupe paket ulaznica za 5 dana festivala po ceni od 5.490 dinara, trajaće do 1. jula do ponoći! Trenutna promotivna cena jednodnevnih ulaznica od 2.490 dinara trajaće do 1. jula, do ponoći, a već od 2. jula cena za jedan dan na festivalu iznosiće 2.990 dinara. Tokom trajanja festivala, cene jednodnevnih ulaznica će biti skuplje, tako da je promotivni period prodaje idealna prilika za sve one kojima je EXIT najlepši letnji period da dođu do svoje ulaznice na najlakši način. R:Evolucija počinje na glavnoj EXITovoj bini! Vidimo se.

OSTAVI KOMENTAR